Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/vyskyt-hrabose-polniho-v-cervnu-2025/
Vydáno: 4. 7. 2025
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Hrabos-polni_Johenus-300x164.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Hrabos-polni_Johenus-768x419.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Hrabos-polni_Johenus-1536x838.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Hrabos-polni_Johenus-2048x1118.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="559" class="wp-image-42625" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Výsledky monitoringu výskytu škodlivých organismů Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) potvrdily stagnaci letních populací hraboše polního. Celorepublikový průměr, který byl v květnu 84 aktivních východů z nor na hektar (AVN/ha), sice v červnu mírně stoupl na 110 AVN/ha, avšak tento nárůst je s ohledem na letní období zanedbatelný. Díky změně prahu škodlivosti, který pro všechny plodiny představuje od. 1. června do konce srpna 200 AVN/ha, je ce ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pitny-rezim-v-horku-v-kostce-co-nepit-a-jak-na-piti-nezapomenout/
Vydáno: 3. 7. 2025
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/voda_nalevani-do-sklenice_orez-300x169.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/voda_nalevani-do-sklenice_orez-768x433.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/voda_nalevani-do-sklenice_orez-1536x865.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/08/voda_nalevani-do-sklenice_orez-2048x1154.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="577" class="wp-image-45114" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Letní měsíce přinášejí nejen slunečné dny a příležitosti k pobytu venku, ale i zvýšené riziko dehydratace. Teploty nad 25 °C zvyšují pocení, a tím i ztrátu tekutin a minerálních látek. Správný pitný režim je v tomto období zásadní pro udržení tělesné pohody, výkonnosti i prevence zdravotních komplikací. V následujícím textu shrnujeme doporučení, co v horku pít, čemu se raději vyhnout a jak si pitný režim zjednoduš ...