Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-nanuku-2025/
Vydáno: 4. 8. 2025
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/08/nanuky_dTest_8_2025-300x107.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/08/nanuky_dTest_8_2025-768x274.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/08/nanuky_dTest_8_2025.jpg 1054w" alt="" width="1024" height="365" class="wp-image-85753" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: rgb(150, 92, 6); contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Spotřebitelská organizace dTest publikovala článek „Test nanuků 2025“ v novém čísle časopisu dTest 8/2025.
Coby téma srpnového testu jsme si vybrali těžkou váhu mezi zmrzlinami – nanuk Magnum. Nečekejte však bádání nad jedním výrobkem. Magnum totiž vytvořilo specifický styl nanuku, který napodobuje celá řada jiných výrobců. Do laboratoře jsme proto vyslali originál spolu s jím inspirovanými zmrzlinami, abychom zjistili, jak se liší jejich kvalita. Výsledky nás překvapily, protože přední místa tabulky patří nanukům řetězcových značek.
Občas se jednomu výrobku podaří vytvořit sam ...
Vstupte do světa umělé inteligence a zjistěte, jak generativní AI posouvá vývoj potravin, optimalizuje procesy a podporuje marketing. Provedeme vás od základních principů až po praktické ukázky, které si sami vyzkoušíte. Objevte nové nástroje, naučte se klíčové koncepty a využijte AI v každodenní praxi.
Kdy: 16. září 2025 Místo: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 03 Praha Malešice Přednášející: Magdaléna Hrubá
https://bezpecnostpotravin.cz/nova-nadeje-v-boji-s-chronickymi-infekcemi-jak-se-bakterie-brani-lecbe-antibiotiky/
Vydáno: 4. 8. 2025
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/bakterie_laborator_orez-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/bakterie_laborator_orez-768x441.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/bakterie_laborator_orez-1536x883.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/bakterie_laborator_orez-2048x1177.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="589" class="wp-image-45553" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Většina bakterií, které způsobují různá onemocnění, je známa tím, že se umí rychle množit a během několika minut zdvojnásobit svou populaci. Některé ale zvládají i přepnout do tzv. klidového (dormantního) stavu, kdy přestanou růst a jsou téměř neaktivní. V tomto stavu je léčba onemocnění, která způsobují, téměř nemožná pomocí antibiotik – a právě to z nich dělá nebezpečné původce dlouhodobých infekcí například v plicích, ...