FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_FriPM2025
FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_Apr+02005CEST14

SVS: Slintavka a kulhavka; aktuální informace k 11. 4. 2025

https://bezpecnostpotravin.cz/slintavka-a-kulhavka-aktualni-informace/ Vydáno: 11. 4. 2025 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-300x131.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-768x335.jpg 768w" alt="" width="933" height="407" class="wp-image-77123" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS Informační linka pro chovatele Ve spolupráci s Českomoravskou společností chovatelů je zřízena informační linka pro chovatele, kteří potřebují konzultaci ohledně SLAK. Telefonní číslo linky je +420 257 896 335, v provozu je linka každý pracovní den od 6:30 do 18:00.   Aktuality k nákazové situaci 11. 4. 2025Od 31. března 2025 Státní veterinární správa nechává vyšetřovat mléko z chovů dojnic v Jihomoravském kraji na přítomnost viru SLAK. Vyšetření dokáže odhalit výskyt SLAK v chovu několik dní před prvními klinickými příznaky nákazy.K dnešnímu dni bylo odebráno c ...

FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_FriPM2025
FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_Apr+02005CEST14

Nové potravinářské předpisy EU – březen 2025

https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-brezen-2025/ Vydáno: 11. 4. 2025 Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-768x367.jpg 768w" alt="" width="913" height="436" class="wp-image-40868" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami. Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin. Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vzta ...

FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_FriPM2025
FriPMCESTE_April+0200RAprPMCEST_Apr+02005CEST14

Bylinkový den v Národním zemědělském muzeu Praha

https://bezpecnostpotravin.cz/bylinkovy-den-v-narodnim-zemedelskem-muzeu-praha/ Vydáno: 11. 4. 2025 Autor: NZM https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Bylinkovy-den_2025-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Bylinkovy-den_2025-768x384.jpg 768w" alt="" width="861" height="431" class="wp-image-81691" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> V sobotu 12. dubna provoní budovu i dvorek muzea bylinky všeho druhu. Chystáme pro vás oblíbený Bylinkový den. Těšit se můžete na výtvarné a rukodělné dílny, divadelní a hudební vystoupení, workshopy vaření z bylinek a zajímavé přednášky. K prodeji budou sazenice tradičních i méně známých bylinek, bylinné výrobky i občerstvení. Termín konání akce: 12.04.2025 | 10:00–17:00 Ani během 7. ročníku voňavého Bylinkového dne nebude chybět bylinková gastronomie a workshopy či dílny pro děti. Představí se vám řada pěstitelů, nové informace získáte během přednášek. Ukážeme vám také vybrané sbírkové předměty, k ...