Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/jak-po-zhubnuti-udrzet-telesnou-hmotnost-a-vyhnout-se-jojo-efektu-dle-metodiky-spolecnosti-stob-2-dil/
Vydáno: 27. 10. 2023
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-300x168.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-768x431.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-1536x863.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/obezita_tloustka_orez-2048x1150.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="575" class="wp-image-47459" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Společnost pro výživu publikovala původní práci „Jak po zhubnutí udržet tělesnou hmotnost a vyhnout se jojo efektu dle metodiky společnosti STOB?“ (2. díl) v časopise „Výživa a potraviny“ 5/2023.
Jojo efektMnoho lidí úspěšně zhubne, ale váhové úbytky si z nich bohužel udrží jen malé procento. Prevenci jojo efektu je třeba pojmout komplexně. Téma udržení tělesné hmotnosti po zhubnutí z pohledu odborníka na výživu bylo probráno v minu ...
https://bezpecnostpotravin.cz/diskuse-o-umele-inteligenci-v-eu-eu-ai-talk-live-edition-2/
Vydáno: 26. 10. 2023
Autor: KM EFSA
EFSA společně s Překladatelským střediskem pro orgány Evropské unie (Cdt), Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA) a Úřadem Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) zahájily iniciativu „Společné síly EU pro umělou inteligenci“. Cílem této iniciativy je společně zkoumat a využívat výhody umělé inteligence (AI), sdílet odborné znalosti a podporovat synergie.
Série EU AI Talk je důležitou součástí této komunity a zahrnuje panely, v nichž se diskutuje o různých tématech souvisejících s umělou inteligencí, která se týkají Evropské unie. Letošní ročník bude nejen pokračovat ve zkoumání dopadu AI na evropský veřejný sektor, ale také se bude zabývat nedávnými pokroky, zejména v oblasti generativní AI a velkých jazykových modelů (LLM). Cílem akce bude dále zvýšit povědomí o virtuální komunitě AI v EU a posílit její postavení v širším ekosystému AI.
Akce EU AI Virtual Community – EU AI Talk | Live edition #2 se bude konat 22. listopadu 2023 (15:00-17:00 hod.).
Nadcházející panel se bude zabývat také transformačním ...
https://bezpecnostpotravin.cz/statni-svatek-28-rijna-oslavte-vstupem-zdarma-do-nasich-muzei/
Vydáno: 26. 10. 2023
Autor: NZM
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Narodni-zemedelske-muzeum_orez-300x174.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Narodni-zemedelske-muzeum_orez-768x445.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Narodni-zemedelske-muzeum_orez.jpg 1492w" alt="" width="1024" height="594" class="wp-image-47438" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />
Den vzniku samostatného československého státu 28. října letos oslavte návštěvou našeho muzea. Vstup zdarma máte na našich pobočkách v Praze, Čáslavi, na zámku Kačina, zámku Ohrada, ve Valticích a v Ostravě.
NÁRODNÍ ZEMĚDĚLSKÉ MUZEUM PRAHA
Kromě stálých expozic vás zveme na prohlídku aktuálních výstav. Na střešní terase si vedle jedinečného výhledu na Pražský hrad prohlédněte i panelovou výstavu Krajina na bankovkách. Dozvíte se, jak se proměňoval design platidel od doby vzniku Československa až po 90. léta 20. století. Ve výstavním sále muzea vás čeká výstava o r ...