Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/letak-ma-zlepsit-znalost-hygieny-potravin-zejmena-mezi-vietnamskymi-podnikateli/
Vydáno: 26. 10. 2023
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/letak_SVS_hygiena-potravin_1_orez-300x199.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/letak_SVS_hygiena-potravin_1_orez-768x510.jpg 768w" alt="" width="1010" height="671" class="wp-image-47409" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />
Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) v těchto dnech zveřejnila na svých webových stránkách informační leták, který v českém a vietnamském jazyce informuje podnikatele o základních podmínkách pro přepravu potravin živočišného původu a obchodování s nimi. Vietnamští podnikatelé hrají významnou roli v oblasti obchodu s potravinami v České republice. Veterinární inspektoři se dlouhodobě při kontrolách setkávají se závadami, často poměrně závažnými. V řadě případů pak s neznalostí či nepochopením zásad hygieny potravin a platných předpisů.
„In ...
https://bezpecnostpotravin.cz/konference-k-tematu-novinky-v-legislativnim-procesu-ochrany-zemepisnych-oznaceni/
Vydáno: 26. 10. 2023
Autor: Ministerstvo zemědělství, Odbor potravinářský
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Chranena-oznaceni-EU_orez-300x98.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Chranena-oznaceni-EU_orez-768x251.jpg 768w" alt="" width="855" height="279" class="wp-image-47392" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />
Dovolujeme si Vás pozvat na konferenci o chráněných zeměpisných označeních a chráněných označeních původu, která se uskuteční 27. února 2024 v budově Ministerstva zemědělství.
DATUM AKCE:
27. 2. 2024
ČAS KONÁNÍ:
9:30 – 12:00 hodin pro orgány státní správy13:00 – 16:00 hodin pro veřejnost
MÍSTO KONÁNÍ:
Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, Praha 1
Dopolední program konference (9:30 – 12:00 hodin) je určen pro vnitrostátní orgány státní správy a bude zaměřen na nejnovější vývoj právního rámce EU chráněných označení původu a zeměpisných označení.
Odpolední pro ...
https://bezpecnostpotravin.cz/nova-polozka-v-nbt-knihovne-pomerance-odolne-k-rostlinnemu-patogenu-xcc/
Vydáno: 26. 10. 2023
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/pomerance_sad_orez-300x184.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/pomerance_sad_orez-768x472.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/pomerance_sad_orez-1536x944.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/pomerance_sad_orez-2048x1259.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="630" class="wp-image-47376" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />Foto: Shutterstock
Pomeranče jsou jedním z nejčastěji využívaných citrusových plodů v potravinářství. Bohužel mohou být napadeny bakterií Xanthomonas citrii spp. citri (Xcc), která způsobuje tzv. rakovinu citrusů. Toto onemocnění se projevuje poškozením listů, plodů i stonků, má značný ekonomický dopad a účinný lék zatím neexistuje.
Vědci se proto snaží vyvinout odrůdy citrusů, které by byly odolné vůči této hrozbě. Jednou z nich je GE-LOB1 pomeranč, pomerančovník čínský, upra ...