2. květen 2024
2
květen

Webinář ke sledovatelnosti tabákových výrobků

https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-ke-sledovatelnosti-tabakovych-vyrobku-2/ Vydáno: 2. 5. 2024 Autor: SZPI https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/TV_sledovatelnost-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/TV_sledovatelnost-768x425.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/TV_sledovatelnost.jpg 1236w" alt="" width="1024" height="567" class="wp-image-53117" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Dne 29. 4. 2024 se konal ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu webinář Ministerstva zemědělství, Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní tiskárny cenin, s. p. určený pro zástupce výrobců, dovozců a distributorů tabákových výrobků. Během semináře byly poskytnuty informace týkajících se sledovatelnosti tabákových výrobků jiných než cigarety a tabák určený k ručnímu balení cigaret, pro které musí být systém zaveden od 20. 5. 2024. Cílem jednání bylo shrnutí aktuálního dění a zodpovězení nejčastějších dotazů. Prezentaci SZPI ze semináře poskytujeme hospodářským subjektům. Přílohy &nb ...

30. duben 2024
30
duben

Zapojte se do činnosti pracovní skupiny EFSA k ERA pro suchozemské necílové organismy!

https://bezpecnostpotravin.cz/zapojte-se-do-cinnosti-pracovni-skupiny-efsa-k-era-pro-suchozemske-necilove-organismy/ Vydáno: 30. 4. 2024 Autor: KM EFSA EFSA byl EK pověřen k revizi vodících dokumentů pro necílové členovce, necílové suchozemské rostliny, půdní organismy a v zohlednění nepřímých účinků prostřednictvím trofických interakcí. Zlepšení kvality vědeckých vodících dokumentů a metodik poskytne základ pro budoucí vývoj nové generace systémového hodnocení environmentálních rizik (ERA) přípravků na ochranu rostlin. Pro řešení tohoto mandátu EFSA zřídí vědeckou pracovní skupinu složenou z externích odborníků z akademické sféry i z příslušných regulačních vnitrostátních orgánů a zaměstnanců EFSA. Pracovní skupina ERA bude pracovat především na revizi vodících dokumentů pro suchozemské organismy, jak je uvedeno výše. V rámci této činnosti může pracovní skupina přispět k definování specifických cílů ochrany pro různé skupiny organismů v oblasti působnosti mandátu a k vývoji metodik pro posuzování rizik (včetně posouzení expozice a účinků). Z těchto důvodů EFSA hledá odborníky z různých vědeckých oblastí, kteří by se podíleli na revizi stávajících pokynů pro suchozemské ...

30. duben 2024
30
duben

LII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/lii-symposium-o-novych-smerech-vyroby-a-hodnoceni-potravin-czechfoodchem-2024/   Vydáno: 30. 4. 2024 Autor: Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/symposium_vchod-do-salu_A-300x229.jpg 300w" alt="" width="736" height="561" class="wp-image-53104" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" /> https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Symposium_o-novych-smerech-vyroby-potravin-300x170.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Symposium_o-novych-smerech-vyroby-potravin-768x435.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Symposium_o-novych-smerech-vyroby-potravin.jpg 1039w" alt="" width="1024" height="580" class="wp-image-53093" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" /> 52. ročník Symposia „CzechFoodChem 2024“ o nových směrech výroby a hodnocení potravin se bude konat ve dnech 19. – 21. 5. 2024 v Praze ...