22. duben 2024
22
duben

SVS při kontrole restaurace na Znojemsku odhalila závažná porušení při skladování masa

https://bezpecnostpotravin.cz/svs-pri-kontrole-restaurace-na-znojemsku-odhalila-zavazna-poruseni-pri-skladovani-masa/ Vydáno: 22. 4. 2024 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/mereni-teploty_SVS_orez-300x170.jpg 300w" alt="" width="650" height="369" class="wp-image-52872" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS Tisková zpráva – Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s překročeným datem použitelnosti. Část surovin provozovatel skladoval v nevhodné teplotě nebo bez označení. V mrazírenském boxu v zázemí restaurace se vyskytovalo 11 kg masa neznámého původu, k němuž nebyl předložen nabývací obchodní doklad. V chladírenském boxu bylo uloženo 13 kg baleného masa po datu použitelnosti. Další vakuové balení vepřové krkovice nemělo etiketu a u neb ...

19. duben 2024
19
duben

Zahájení kampaně „Půl talíře“ je projektem pro zdravější Česko

https://bezpecnostpotravin.cz/zahajeni-kampane-pul-talire-je-projektem-pro-zdravejsi-cesko/ Vydáno: 19. 4. 2024 Autor: Farma Bezdínek https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-768x384.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-1536x768.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-2048x1024.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="512" class="wp-image-52857" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> V České republice startuje nová kampaň s názvem „Půl talíře“, která si klade za cíl zvýšit povědomí o důležitosti konzumace čerstvého ovoce a zeleniny ve vyvážené zdravé stravě. V současné době podle aktuálních statistik průměrný občan ČR konzumuje méně ovoce a zeleniny, než je doporučeno Společností pro výživu ČR. Ta doporučuje spotřebovat 600 gramů ovoce a zeleniny denně (kromě brambor). To má mimo jiné vliv na celkové zdraví, ale také například na rostoucí obezitu nebo narůstající počet onemocnění, jako jsou kar ...

19. duben 2024
19
duben

Bylinkový den v Národním zemědělském muzeu

https://bezpecnostpotravin.cz/bylinkovy-den-v-narodnim-zemedelskem-muzeu-2/ Vydáno: 19. 4. 2024 Autor: NZM https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Bylinkovy-den_2024-300x149.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Bylinkovy-den_2024-768x380.jpg 768w" alt="" width="834" height="413" class="wp-image-52834" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Zveme všechny milovníky bylinek tuto sobotu 20. dubna do Národního zemědělského muzea Praha na voňavý Bylinkový den. Těšit se můžete na výtvarné a rukodělné dílny, divadelní a hudební vystoupení, workshopy vaření z bylinek a zajímavé přednášky. K prodeji budou sazenice tradičních i méně známých bylinek, bylinné výrobky i občerstvení. V sobotu 20. dubna provoní Národní zemědělské muzeum a muzejní dvůr bylinky. Letošní, v pořadí již 6. ročník Bylinkového dne, je opět naplněn bohatým programem. Po celý den budou probíhat tematické přednášky připravené odborníky z výzkumných institucí z oblasti zemědělství, například o přípravě jedlých klíčků s ochutnávkou. Ve spolupráci se Spolkem archaických ...