Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/svs-pri-kontrole-restaurace-na-znojemsku-odhalila-zavazna-poruseni-pri-skladovani-masa/
Vydáno: 22. 4. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/mereni-teploty_SVS_orez-300x170.jpg 300w" alt="" width="650" height="369" class="wp-image-52872" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Tisková zpráva – Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s překročeným datem použitelnosti. Část surovin provozovatel skladoval v nevhodné teplotě nebo bez označení.
V mrazírenském boxu v zázemí restaurace se vyskytovalo 11 kg masa neznámého původu, k němuž nebyl předložen nabývací obchodní doklad. V chladírenském boxu bylo uloženo 13 kg baleného masa po datu použitelnosti. Další vakuové balení vepřové krkovice nemělo etiketu a u neb ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zahajeni-kampane-pul-talire-je-projektem-pro-zdravejsi-cesko/
Vydáno: 19. 4. 2024
Autor: Farma Bezdínek
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-768x384.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-1536x768.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-2048x1024.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="512" class="wp-image-52857" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
V České republice startuje nová kampaň s názvem „Půl talíře“, která si klade za cíl zvýšit povědomí o důležitosti konzumace čerstvého ovoce a zeleniny ve vyvážené zdravé stravě. V současné době podle aktuálních statistik průměrný občan ČR konzumuje méně ovoce a zeleniny, než je doporučeno Společností pro výživu ČR. Ta doporučuje spotřebovat 600 gramů ovoce a zeleniny denně (kromě brambor). To má mimo jiné vliv na celkové zdraví, ale také například na rostoucí obezitu nebo narůstající počet onemocnění, jako jsou kar ...
https://bezpecnostpotravin.cz/bylinkovy-den-v-narodnim-zemedelskem-muzeu-2/
Vydáno: 19. 4. 2024
Autor: NZM
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Bylinkovy-den_2024-300x149.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Bylinkovy-den_2024-768x380.jpg 768w" alt="" width="834" height="413" class="wp-image-52834" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Zveme všechny milovníky bylinek tuto sobotu 20. dubna do Národního zemědělského muzea Praha na voňavý Bylinkový den.
Těšit se můžete na výtvarné a rukodělné dílny, divadelní a hudební vystoupení, workshopy vaření z bylinek a zajímavé přednášky. K prodeji budou sazenice tradičních i méně známých bylinek, bylinné výrobky i občerstvení.
V sobotu 20. dubna provoní Národní zemědělské muzeum a muzejní dvůr bylinky. Letošní, v pořadí již 6. ročník Bylinkového dne, je opět naplněn bohatým programem. Po celý den budou probíhat tematické přednášky připravené odborníky z výzkumných institucí z oblasti zemědělství, například o přípravě jedlých klíčků s ochutnávkou.
Ve spolupráci se Spolkem archaických ...