Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/v-komercnim-chovu-slepic-na-svitavsku-potvrzeno-dalsi-ohnisko-ptaci-chripky/
Vydáno: 5. 2. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_SVS_plot_orez_m-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_SVS_plot_orez_m-768x425.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/slepice_SVS_plot_orez_m.jpg 1344w" alt="" width="1024" height="566" class="wp-image-50141" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
V České republice bylo v pátek 2. února potvrzeno druhé letošní ohnisko ptačí chřipky v komerčním chovu drůbeže. Nachází se opět v rodičovském chovu slepic společnosti Mach drůbež a.s. V tomto případě v obci Sklené na Svitavsku. V chovu se nachází zhruba 20 000 kusů drůbeže. Výskyt nákazy v chovu potvrdilo dne 2. 2. vyšetření ve Státním veterinárním ústavu v Praze.
Veterinární inspektoři na místě provedli ve čtvrtek 1. února šetření s odběrem vzorků poté, co chovatel nahlásil náhlý úhyn zhruba 150 kusů drůbeže. Vyšetření ...
https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-obsahu-lepku-v-bezlepkovych-potravinach-2024/
Vydáno: 2. 2. 2024
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/bezlepkovy-chleb_orez_m-300x183.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/bezlepkovy-chleb_orez_m-768x468.jpg 768w" alt="" width="965" height="588" class="wp-image-51463" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Informace spotřebitelské organizace dTest – Když saháme po bezlepkových potravinách, spoléháme na to, že v nich lepek skutečně chybí. Aby byla důvěra podložena fakty, provedli jsme jednoduchý test obsahu lepku. Na kontrolu jsme poslali 29 výrobků zahrnujících náhražky mouky, sušenky a kukuřičné chlebíčky. Většinou vyhověly. Ukázalo se však, že pokud se etiketa zmiňuje o stopách lepku, nelze nad tím mávnout rukou.
Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním potížím, pro jiné je to dobrovolná volba životního stylu. Pro obě skupiny spotřebitelů jsme připravili test bezlepkových potravin. V supermarketech, drogeriích, e-shop ...
https://www.horizontevropa.cz/cs/mohlo-by-vas-zajimat/hodnoceni-ramcovych-programu/narodni-studie-monitoring/informace/yiifnews/2296
Shrnutí
Uspokojivé využívání příležitostí pro koordinaci projektů určených ke snižování přetrvávajících rozdílů ve výkonnosti výzkumu a inovací, relativní úspěch při získávání ERC grantů a větší úspěšnost při koordinaci projektů většího rozsahu zaměřené na výzkum a inovace (tzv. RIA a IA projektů) jsou klíčovými faktory, kterými se ČR v programu HE odlišuje od většiny ostatních widening zemí, a naopak se přibližuje k zemím s vyšším výzkumným a inovačním potenciálem.
Koordinace projektů se stává klíčovým aspektem české účasti v RP. Zatímco v 7. RP se české výzkumné týmy a jednotlivci účastnili projektů RP spíše jako členové řešitelských konsorcií, případně jako koordinátoři individuálně zaměřených projektů závěr programu programu H2020, a zejména dosavadní průběh programu HE ukazují, že se situace pozvolna mění a české výzkumné instituce se ve vyšší míře pouštějí také do vedení větších konsorciálních projektů. Otázkou zůstává, zda jde skutečně o počátek nového a trvalého trendu v myšlení a vnímaní RP jako ideálního nástro ...