11. leden 2023
11
leden

TA ČR Workshop – uznatelnost nákladů

https://www.tacr.cz/ta-cr-workshop-uznatelnost-nakladu/

Srdečně Vás zveme na konzultační workshop pořádaný Úsekem kontroly na místě. Akce se uskuteční 19. 1. 2023 (10:0013:00) v sídle
TA ČR (Evropská 1692/37, 160 00 Praha 6, zasedací místnost č. 43)


Účelem workshopu je setkání příjemců a dalších účastníků projektů s kontrolory TA ČR. Máte možnost konzultovat konkrétní dotazy a nejasnosti
v rámci vykazování nákladů v projektech. V souvislosti s výše uvedeným můžete předejít případným problémům před odevzdáním průběžné či závěrečné zprávy. Kapacita workshopu je omezena, proto využijte přihlášení ZDE co nejdříve. Zároveň prosíme o zaslání Vašeho konkrétního dotazu/dotazů. Bez vyplnění dotazů se nelze na akci přihlásit. 

Děkujeme a bude se těšit na Vaši účast!

11. leden 2023
11
leden

Odborný seminář PK: Ekologické a udržitelné aspekty označování na obalech potravin a potravinářská legislativa

https://www.bezpecnostpotravin.cz/odborny-seminar-pk-ekologicke-a-udrzitelne-aspekty-oznacovani-na-obalech-potravin-a-potravinarska-legislativa.aspx Seminář se bude konat 23. března 2023 v NZM Praha. Cílem semináře je souhrnně seznámit provozovatele potravinářských podniků s vybranou problematikou připravované legislativy v oblasti environmentálních aspektů, které jsou v současné době stále více uplatňovány i v oboru potravinářství. V EU se zvyšuje množství produktů označovaných jako zelené nebo udržitelné. Obdobně se výrobci snaží poukázat na vynikající environmentální profil výrobku nebo společnosti. Stále častěji jsou využívána environmentální tvrzení o budoucím vlivu na životní prostředí bez jasných, objektivních a ověřitelných závazků a cílů. Účastníci semináře získají přehled mj. i o současných právních předpisech a legislativních požadavcích a v neposlední řadě o aktuálních novinkách ve vztahu k provozu potravinářského podniku. Prezentován bude také ekologický marketing s cílem naznačit směry a možnosti, kterými se může marketing produktů ubírat v souladu s životním prostředním a vizí podniku.  Prostřednictvím s ...

10. leden 2023
10
leden

Už jste někdy ochutnala turecká vejce CILBIR? Zamilujete si je!

 https://www.cz-test.cz/clanek/uz-jste-nekdy-ochutnali-turecka-vejce-cilbir-zamilujete-si-je Tento pokrm je sice často vnímán jako snídaně, může se ale použít i jako předkrm. V Turecku se totiž řadí do tzv. Mezze jídel, což je vlastně takové úvodní pohoštění před jídlem. BUDETE POTŘEBOVAT: 400 g bílého jogurtu 10 % tuku* ½ stroužku česneku 4 vejce 4 lžíce octa 60 g másla 1 lžíce mleté červené papriky** Arabský chléb / bílé pečivo Sůl *Na tradiční přípravu Cilbir byste ideálně měli použít tučný hustý jogurt s názvem Süzme. V Praze je obchod Anatolia Food Market, kde jej seženete. Prodávají tam tradiční turecké potraviny, tak pokud bydlíte někde kolem, určitě zajděte! **V Turecku se na toto jídlo tradičně používá paprika s názvem Aleppo. Dají se u nás koupit online nebo v obchodě, který jsem zmiňovala výše. Paprika je lehce pálivá, což u české mleté papriky můžete dohnat špetkou chilli. POSTUP: Pošírování je v podstatě mírné vaření v kapalině, která je udržována těsně pod bodem varu (asi 90 °C), proto je výhodné mít v kuchyňské výbavě digitální teploměr. Pošírovaným vejcím se říká také ztracená vejce. Při pošírování vajec je nutné, aby byla opravdu čerstvá. Star ...