Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
Srdečně Vás zveme na konzultační workshop pořádaný Úsekem kontroly na místě. Akce se uskuteční 19. 1. 2023 (10:00–13:00) v sídle TA ČR (Evropská 1692/37, 160 00 Praha 6, zasedací místnost č. 43).
Účelem workshopu je setkání příjemců a dalších účastníků projektů s kontrolory TA ČR. Máte možnost konzultovat konkrétní dotazy a nejasnosti v rámci vykazování nákladů v projektech. V souvislosti s výše uvedeným můžete předejít případným problémům před odevzdáním průběžné či závěrečné zprávy. Kapacita workshopu je omezena, proto využijte přihlášení ZDE co nejdříve. Zároveň prosíme o zaslání Vašeho konkrétního dotazu/dotazů. Bez vyplnění dotazů se nelze na akci přihlásit.
https://www.bezpecnostpotravin.cz/odborny-seminar-pk-ekologicke-a-udrzitelne-aspekty-oznacovani-na-obalech-potravin-a-potravinarska-legislativa.aspx
Seminář se bude konat 23. března 2023 v NZM Praha.
Cílem semináře je souhrnně seznámit provozovatele potravinářských podniků s vybranou problematikou připravované legislativy v oblasti environmentálních aspektů, které jsou v současné době stále více uplatňovány i v oboru potravinářství.
V EU se zvyšuje množství produktů označovaných jako zelené nebo udržitelné. Obdobně se výrobci snaží poukázat na vynikající environmentální profil výrobku nebo společnosti. Stále častěji jsou využívána environmentální tvrzení o budoucím vlivu na životní prostředí bez jasných, objektivních a ověřitelných závazků a cílů. Účastníci semináře získají přehled mj. i o současných právních předpisech a legislativních požadavcích a v neposlední řadě o aktuálních novinkách ve vztahu k provozu potravinářského podniku.
Prezentován bude také ekologický marketing s cílem naznačit směry a možnosti, kterými se může marketing produktů ubírat v souladu s životním prostředním a vizí podniku.
Prostřednictvím s ...
https://www.cz-test.cz/clanek/uz-jste-nekdy-ochutnali-turecka-vejce-cilbir-zamilujete-si-je
Tento pokrm je sice často vnímán jako snídaně, může se ale použít i jako předkrm. V Turecku se totiž řadí do tzv. Mezze jídel, což je vlastně takové úvodní pohoštění před jídlem.
BUDETE POTŘEBOVAT:
400 g bílého jogurtu 10 % tuku*
½ stroužku česneku
4 vejce
4 lžíce octa
60 g másla
1 lžíce mleté červené papriky**
Arabský chléb / bílé pečivo
Sůl
*Na tradiční přípravu Cilbir byste ideálně měli použít tučný hustý jogurt s názvem Süzme. V Praze je obchod Anatolia Food Market, kde jej seženete. Prodávají tam tradiční turecké potraviny, tak pokud bydlíte někde kolem, určitě zajděte!
**V Turecku se na toto jídlo tradičně používá paprika s názvem Aleppo. Dají se u nás koupit online nebo v obchodě, který jsem zmiňovala výše. Paprika je lehce pálivá, což u české mleté papriky můžete dohnat špetkou chilli.
POSTUP:
Pošírování je v podstatě mírné vaření v kapalině, která je udržována těsně pod bodem varu (asi 90 °C), proto je výhodné mít v kuchyňské výbavě digitální teploměr. Pošírovaným vejcím se říká také ztracená vejce.
Při pošírování vajec je nutné, aby byla opravdu čerstvá. Star ...