Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/19-sympozium-spolecnosti-pro-probiotika-a-prebiotika/
Vydáno: 16. 1. 2025
Autor: Společnost pro probiotika a prebiotika
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/Sympozium_19._SPP_okraj-modry-300x212.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/Sympozium_19._SPP_okraj-modry-768x543.jpg 768w" alt="" width="972" height="687" class="wp-image-74947" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Společnost pro probiotika a prebiotika bude pořádat 8. dubna 2025 19. Sympozium. Během sympozia bude udělena cena za nejlepší původní vědeckou publikaci autorů do 35 let zaměřenou na střevní mikroorganismy, probiotika a prebiotika. Sympozium bude pořádáno bez kongresového poplatku. Na sympozium je nutné se včas registrovat, členství v SPP nezaručuje automatickou registraci na sympozium.
Vyzvaná přednáška:Yeast Cell Wall Components as Prebioticsprof. Anna Bzducha-Wróbel, DSc. (Faculty of Food Technology, Varšava):
Program 19: Sympozium bude ke stažení zde
Místo konání: ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-2-tyden-2025/
Vydáno: 16. 1. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 2. týdnu 2025: 6. 1. – 12. 1. 2025 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou hlá ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-soucasna-globalni-vyzivova-doporuceni/
Vydáno: 16. 1. 2025
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-300x176.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-768x449.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-1536x899.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zdrave_jidlo_orez-2048x1198.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="599" class="wp-image-38328" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 28. 1. 2025 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
„Současná globální výživová doporučení“přednášejícíMUDr. Eva Kudlová, CSc.Ústav hygieny a epidemiologie, 1. lékařská fakulta UK
AbstraktProblematika potravinové bezpečnosti, negativního ...