Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/vyzva-k-vyjadreni-zajmu-o-clenstvi-v-novem-spolecenstvi-stakeholderu-efsa-v-oblasti-potravin-a-krmiv/
Vydáno: 21. 1. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/EFSA_building_2023_orez_u-300x177.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/EFSA_building_2023_orez_u-768x453.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/EFSA_building_2023_orez_u-1536x906.png 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/EFSA_building_2023_orez_u-2048x1208.png 2048w" alt="" width="1024" height="604" class="wp-image-49640" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
EFSA zřizuje komunitu stakeholderů (zúčastněných stran) pro žádosti o potraviny a krmiva, která sdruží členy s odbornými znalostmi a profesním zájmem o témata související s žádostmi o potraviny a krmiva, které vyžadují povolení před vstupem na trh EU, označované také jako „regulované produkty“. Cílem komunity je usnadnit diskuse o záležitostech souvisejících s žádostmi, přičemž velký důraz je kladen na aktivní úl ...
https://bezpecnostpotravin.cz/tz-socr-cr-trendy-a-zvyklosti-spotrebitelskeho-chovani-behem-svatku-2024/
Vydáno: 20. 1. 2025
Autor: SOCR ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/shutterstock_stolovani-orez-300x158.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/shutterstock_stolovani-orez-768x404.jpg 768w" alt="" width="940" height="495" class="wp-image-75009" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Poslední Vánoce byly bohatší než ty předchozí, kdy ještě doznívala inflační krize. Češi si dopřáli kvalitní potraviny a tradičně se během Vánoc a nového roku starali o to, aby rodinu a přátele vítali u bohatě prostřeného stolu.
Vánoční sezóna roku 2024 potvrdila stabilní zájem českých spotřebitelů o výrobky typické pro svátky. Prodeje u většiny zboží tradičně spojeného s Vánocemi stouply oproti celoročnímu průměru o desítky procent. „Českým Vánocům stále dominuje maso, takže největší zájem byl jako vždy o řízky, vinné klobásy ...
https://bezpecnostpotravin.cz/brucela-v-potravinach-zdroje-nakazy-a-moznosti-prevence/
Vydáno: 20. 1. 2025
Autor: Bundesinstitut für Risikobewertung
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/shutterstock_ovce-orez-300x140.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/shutterstock_ovce-orez-768x358.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/shutterstock_ovce-orez-1536x716.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/shutterstock_ovce-orez.jpg 1890w" alt="" width="1024" height="477" class="wp-image-74995" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Německý Úřad pro hodnocení rizik (Bundesinstitut für Risikobewertung, BfR) aktualizoval informace z roku 2014.
Brucelóza je celosvětově jedním z nejčastějších bakteriálních onemocnění přenášených ze zvířat na člověka. Nejvýznamnější cestou přenosu je konzumace syrového mléka a sýrů ze syrového mléka, méně často syrového masa.
Ve střední a severní Evropě byla brucelóza u hospodářských zvířat úspěšně potlačena a v současné době se vys ...