Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
Vysokoškolský sektor se bezpochyby podílí rozhodující měrou na celkové účasti ČR v programu Horizont Evropa. V dosavadním průběhu programu Horizont Evropa si český vysokoškolský sektor nárokuje48 % celkové finanční podpory určené pro ČR. Jádro vysokoškolského sektoru tvoří tzv. Asociace výzkumných univerzit (AVUni). Výzkumné týmy a jednotlivci z AVUni si připisují cca 77 % finanční podpory určené pro český vysokoškolský sektor v programu Horizont Evropa. Nejvyšší podporu z programu Horizont Evropa získávají výzkumná pracoviště a jednotlivci z MUNI (54 mil. €, téměř 30 % podpory pro celý VŠ sektor v ČR).
https://bezpecnostpotravin.cz/kampan-efsa-vysvetlujici-pojmy-nebezpeci-a-riziko-bezi-i-v-letosnim-roce/
Vydáno: 20. 6. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/zralok_riziko-300x128.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/zralok_riziko-1024x438.jpg 1024w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/zralok_riziko-768x328.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/zralok_riziko-1536x656.jpg 1536w" alt="" width="1856" height="793" class="wp-image-46292" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrace: zdroj EFSA
I v letošním roce se Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) snaží v rámci vzdělávací minikampaně veřejnosti vysvětlit rozdíl mezi pojmy nebezpečí a riziko.
Pojmy nebezpečí a riziko se používají v řadě oborů a odvětví – bezpečnosti při práci, při zacházení s chemikáliemi, a také v oblasti bezpečnosti potravin.
Nebezpečí (Hazard) je obecně vlastnost látky nebo jevu, děje či faktoru způsobit neočekávaný negativní jev. Jde o latentní vlastnost objektu, ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-co-to-znamena-fox/
Vydáno: 19. 6. 2024
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/jablka_v-bednach_lista_m-300x121.jpg 300w" alt="" width="701" height="283" class="wp-image-54341" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 25. 6. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
Co to znamená FOX?Je to opravdu výroba potravin v krabici?
PřednášejícíIng. Milan Houška, CSc.VÚP Praha, v.v.i.
ABSTRAKT
Cílem řešení projektu bylo umožnit malým farmářům zhodnotit jejich produkci ovoce a zeleniny, aniž by museli investovat do drahého stabilního zařízení. Jedním z výsledků řešení mezinárodního projektu o názvu Food in Box (FOX) je proto pojízdné zařízení na zpracování ovoce a zeleniny na sušené plátky a mošty. Před přípravou plátků pro s ...