Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/zasadni-prulom-v-ceske-legislative-na-ochranu-vod-novelu-ktera-by-mela-zabranit-moznemu-vzniku-havarii-podepsal-prezident/
Vydáno: 10. 6. 2024
Autor: Ministerstvo životního prostředí
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/voda_reka_sklen_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/voda_reka_sklen_orez-768x442.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/voda_reka_sklen_orez-1536x884.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/voda_reka_sklen_orez-2048x1179.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="589" class="wp-image-42839" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
“Havarijní” novela vodního zákona staví nová pravidla pro vyšší ochranu lidského zdraví a životního prostředí, zachování druhové rozmanitosti a ekologické rovnováhy. V době klimatické změny lépe chrání cenné vodní ekosystémy, které v důsledku ovlivňují místní klima a přispívají k regulaci teploty, tedy mají vliv na nás všechny. Novela představuje komplexní legislativní řešení pro zneškodňování havárií na pov ...
https://bezpecnostpotravin.cz/podpora-ovoci-a-zelenine-s-rodokmenem/
Vydáno: 10. 6. 2024
Autor: ZUČM
Tisková zpráva ZUČM, 28. 5. 2024
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zelenina_ruzne_orez-300x176.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zelenina_ruzne_orez-768x452.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zelenina_ruzne_orez-1536x903.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/zelenina_ruzne_orez-2048x1205.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="602" class="wp-image-38579" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Zelenina z nové sklizně se již několik týdnů objevuje v obchodní síti. Z tuzemských polí se sklízí ředkvičky, chřest, kedlubny, pór, pekingské zelí, saláty a nejnověji svazková mrkev a květák, v krytých plochách zrají rajčata, papriky a okurky. V průběhu tohoto týdne zahájili naši pěstitelé sklizeň raných brambor s rodokmenem.
Mnozí z pěstitelů jsou nositeli ochranné známky Ovoce a zelenina s rodokmenem. Takto označovaná zelenina se pěstuje v tzv. integrovaném systému p ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zaznam-webinare-konaneho-pri-prilezitosti-svetoveho-dne-bezpecnosti-potravin-7-6-2024/
Vydáno: 10. 6. 2024
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/WFSD_2024_Obr.1-300x300.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/06/WFSD_2024_Obr.1-150x150.jpg 150w" alt="" width="605" height="606" class="wp-image-54041" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Webinář ke Světovému dni bezpečnosti potravin připravily společně národní koordinační místa pro vědeckou a technickou spolupráci s EFSA (EFSA Focal Point) v České republice a ve Slovenské republice.
Světový den bezpečnosti potravin ustanovila Organizace pro potraviny a zemědělství (FAO) se Světovou zdravotnickou organizací (WHO) v roce 2018, a koná se každoročně právě 7. června. Cílem tohoto světového dne je soustředit na jednom místě lidi se zájmem o oblast bezpečnosti potravinového řetězce a šířit osvětu v této oblasti prostřednictvím přednášek na zajímavá témata. Letošní ...