10. květen 2024
10
květen

Konference Školní stravování 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/konference-skolni-stravovani-2024/ Vydáno: 10. 5. 2024 Autor: Společnost pro výživu https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-300x212.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-768x542.png 768w" alt="" width="800" height="565" class="wp-image-52079" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Motto konference „Spokojený strávník, náš cíl“ Pořadatel:Společnost pro výživu, z.s.organizačně zajišťujevýživaservis s.r.o. Pod záštitou MŠMT Partnerem konference je AG Foods Termín akce:14. května a 15. května 2024 Místo konání:PardubiceKonferenční sál Domu techniky PardubiceNáměstí Republiky 2686,https://dtpce.cz/o-nas/ Tematické okruhy: Školní stravování očima řídících institucí a škol Aktuálně k systému společného stravování Prakticky i teoreticky v kuchyni Dětská výživa v souvislostech Moderátoři:MUDr. Petr Tláskal, CSc., Mgr. Jana Bradová Ubytování:Varianta 1)Hotel LABE, Masarykovo nám. 2633, Pardubice, kde máme rezervované pokoje. Tento hotel nemá vlastní parkoviště, je nutné par ...

10. květen 2024
10
květen

dTest: Test uzeného a marinovaného tofu 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/zkoumame-mykotoxiny-abychom-lepe-rozumeli-tomu-kdy-v-potravinach-predstavuji-riziko/ Vydáno: 10. 5. 2024 Autor: VŠCHT https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/oves_ovesne-vlocky_lista-300x156.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/oves_ovesne-vlocky_lista-768x398.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/oves_ovesne-vlocky_lista-1536x797.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/oves_ovesne-vlocky_lista-2048x1062.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="531" class="wp-image-53365" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Docentka Milena Stránská, vystudovala obor Chemie a analýza potravin na Fakultě potravinářské a biochemické technologie. V roce 2014 se stala docentkou v oboru Chemie a analýza potravin, roku 2012 získala Cenu ministra školství, mládeže a tělovýchovy pro vynikající studenty a absolventy studia za mimořádné výsledky ve studiu a tvůrčí činnosti a v roce 2014 Cenu rektora pro mladé akademic ...

10. květen 2024
10
květen

dTest: Test uzeného a marinovaného tofu 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-uzeneho-a-marinovaneho-tofu-2024/ Vydáno: 10. 5. 2024 Autor: Spotřebitelská organizace dTest https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/soja_lusk_boby_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/soja_lusk_boby_orez-768x443.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/soja_lusk_boby_orez-1536x886.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/soja_lusk_boby_orez-2048x1181.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="591" class="wp-image-43176" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Spotřebitelská organizace dTest pro květnové vydání časopisu dTest testovala uzené a marinované tofu. Tofu je spojováno především s vegetariánstvím či veganstvím, o nové chutě však může obohatit i jídelníček „masožravce“. Otestovali jsme dva druhy tofu – uzené a marinované. U 17 vzorků jsme zjišťovali obsah bílkovin, tuku a soli, zkontrolovali jsme nežádoucí bakterie a nechyběla ani ochutnávka. Můžeme prozradit, že tofu zdaleka není jedno jako druhé. Liší se chutí a výživovými h ...