Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/jak-poznate-kvalitu-snadno/
Vydáno: 17. 5. 2024
Autor: Akademie kvality
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Jak-poznate-kvalitu-300x110.jpg 300w" alt="" width="740" height="272" class="wp-image-53516" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Odpovědným výběrem surovin můžeme dosáhnout pozoruhodných výsledků. Kvalita surovin je totiž základem každého chutného jídla a může mít vliv i na naše zdraví. Je důležité nejenom dbát na to, aby byly suroviny čerstvé, ale také věnovat pozornost tomu, odkud pocházejí a jak byly zpracovány. Naučit se rozpoznávat kvalitní produkty není těžké, pokud máme dostatek informací.
Kvalitu můžeme snadno identifikovat sledováním různých značek na obalech, jako jsou například Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Tyto značky nám poskytují záruku vysoké úrovně kvality a odpovědné výroby.
Kvalitní suroviny oceníme nejenom při slavnostních událostech, jako jsou oslavy narozenin nebo svátky, ale i v každodenním životě – při přípravě snídaní, svačin, obědů a večeří. Ať už si připravujeme něco jednoduch ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-webinar-u-prilezitosti-svetoveho-dne-bezpecnosti-potravin-2024/
Vydáno: 16. 5. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista-300x209.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista-768x535.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista.jpg 1075w" alt="" width="1024" height="713" class="wp-image-53551" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na webináři při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který se letos koná pod heslem „Bezpečnost potravin: připravme se na nečekané“.
Webinář, který se bude konat dne 7. června 2024, společně připravují národní koordinační místa pro vědeckou a technickou spolupráci s EFSA (EFSA Focal Point) v České republice a ve Slovenské republice.
Cílem webináře je, při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který byl ustanovený Organizací pro potraviny a zemědělství (FAO) a Světovou zdravotnickou ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-seminar-uspora-spotreby-energie-pri-peceni-chleba/
Vydáno: 16. 5. 2024
Autor: VŠCHT
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/chleb_peceni_lista_m-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/chleb_peceni_lista_m-768x425.jpg 768w" alt="" width="919" height="508" class="wp-image-53534" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Zjistěte, jak technologie a umělá inteligence mohou pomoci pekařskému průmyslu ve snižování spotřeby energie. Zveme Vás na seminář, který se bude konat dne 21. 5. 2024 v budově Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, Technická 5.
Výzkum je prováděn v rámci projektu č. QL24010110 s názvem „Úspora spotřeby energie při pečení chleba pomocí optimalizace teplotního režimu s využitím numerických modelů, korelací a umělé inteligence“, který je finančně podpořen z „Programu na podporu aplikovaného výzkumu na období 2024–2032, ZEMĚ II“.
Kdy: 21. 05. 2024, 13:00-16:00 hodinKde: posluchárna BIII, budova B, VŠCHT Praha, Technická 3, 166 28 Praha 6-Dejvice
Progr ...