Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/vyziva-potraviny-a-zdravi-2024-xv-studentska-konference-brno/
Vydáno: 13. 5. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/lide_vyzkumnice_lista_m-300x177.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/lide_vyzkumnice_lista_m-768x453.jpg 768w" alt="" width="1025" height="605" class="wp-image-53402" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s. a její servisní organizace výživaservis s.r.o.Lékařská fakulta MU, BrnoAgronomická fakulta MENDELU v BrněChemická fakulta VUT v Brně
Termín akce: 21. června 2024Místo konání: Ústav veřejného zdraví, LF MU, Brno, Kamenice 753/5, 625 00 Brno
Organizační pokyny:
Konference je určena k prezentaci témat bakalářských a diplomových prací studentů fakult lékařských, zdravotně-sociálních, přírodovědeckých, potravinářských, zemědělských a veterinární hygieny se zaměřením na problematiku výživy, potravin a zdraví.
Délka jednoho sdělení je 15 min.
Přihlášky s uvedením autorů, názvu přednášky, ...
https://bezpecnostpotravin.cz/podil-nevyhovujicich-nalezu-cizorodych-latek-v-potravinovem-retezci-byl-loni-minimalni-mezirocne-klesl/
Vydáno: 13. 5. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Zprava_za-r.2023_SVS_lista-300x220.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Zprava_za-r.2023_SVS_lista-768x562.jpg 768w" alt="" width="792" height="580" class="wp-image-53383" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) v loňském roce v rámci každoročních kontrol cizorodých látek v potravinovém řetězci provedla více než 102 000 vyšetření na obsah reziduí a kontaminantů. Podíl nevyhovujících nálezů se meziročně mírně snížil z 0,06 % na 0,03 %.
„Procento záchytu nevyhovujících výsledků je skutečně minimální a z dlouhodobého pohledu se ještě snižuje. Zdravotní nezávadnost surovin a potravin živočišného původu v České republice z pohledu obsahu reziduí a& ...