Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/milovnici-jidla-spojte-se-aneb-makro-czech-gastro-fest-se-blizi/
Vydáno: 15. 3. 2024
Autor: CZ TEST
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-13-300x161.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-13-768x411.png 768w" alt="" width="945" height="506" class="wp-image-52271" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Druhý ročník národního festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2 universa, spojí dohromady profesionály z oboru gastronomie i milovníky jídla. Dva dny, čtyři podlaží, osm tematických sekcí, 20 profesionálních show, 30 partnerů a desítky pop-up restaurací i stánků z něj dělá unikátní celonárodní přehlídku gastronomie a moderních trendů v českém gastru.
„Druhý ročník a desítky partnerů jsou dokladem toho, že žijeme gastronomií a že se nám společně daří budovat respektovanou národní platformu pro gastro profesionály i milovníky dobrého jídla a pití, kteří se na MAKRO CZECH GASTRO FEST budou setkávat, budou ochutnávat, sdíle ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vyzivove-tipy/
Vydáno: 15. 3. 2024
Autor: NZIP
Jak to udělat, aby můj jídelníček byl zdravější? Kromě pestrosti a vyváženosti jsou nejdůležitějšími faktory obsah a kvalita tuků a vhodný výběr sacharidů. Poradíme vám, jak vhodně kombinovat jednotlivé živiny a jak vhodně snížit množství přijímaného tuku, cukrů a soli.
Kombinování bílkovin
Při stravování je ideální kombinovat bílkoviny z různých zdrojů. Proteiny různého původu se totiž liší v zastoupení aminokyselin, z nichž jsou vytvořené, a kombinování tak zajistí, abyste neměli žádné z aminokyselin nedostatek. Je potřeba také brát v úvahu, že příjem živočišných bílkovin (maso, sýry, vejce) s sebou často nese i velké množství tuku. Dávejte proto přednost masným a mléčným výrobkům s nižším obsahem tuku. Lidé se zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi (např. při dně) by měli dávat pozor také na obsah purinů v potravě.
Vhodnými kombinacemi bílkovin jsou například:
obiloviny s luštěninami (např. celozrnný chléb a hrachová polévka, čočka s rýží),
obiloviny s mléčnými výrobky (např. těstovino ...
https://bezpecnostpotravin.cz/test-quinoy-2024/
Vydáno: 14. 3. 2024
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/pixabay-quinoa_orez-300x132.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/pixabay-quinoa_orez-768x338.jpg 768w" alt="" width="945" height="416" class="wp-image-52259" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: pixabay
Vedle běžných potravin se snažíme zabývat i moderními trendy a jednomu z nich patří i následující řádky. Z aktuální nabídky „superpotravin“ jsme si vybrali quinou. Ačkoliv jde o jednu z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve nedávno. Připisuje se jí řada výhod, především však vysoký obsah bílkovin a vlákniny. Nezávislá laboratoř pro nás ověřila, zda je to pravda.
Jste fanoušky quinoy, nebo jste o této superpotravině slyšeli teprve nedávno? Ať tak, či onak, mohl by vás zajímat náš test quinoy. Dali jsme si za cíl ověřit, zda quinoa opravdu nabízí to, co si od ní spotřebitelé především slibují: vysoký obsah bílkovin a vlákniny.
Různé druhy pro různé preference
Na trhu existuje mnoho různých druhů qu ...