23. duben 2024
23
duben

Pracovní místo v EFSA: Vědecký pracovník – mikrobiologie potravin/krmiv, zdraví a welfare zvířat

https://bezpecnostpotravin.cz/pracovni-misto-v-efsa-vedecky-pracovnik-mikrobiologie-potravin-krmiv-zdravi-a-welfare-zvirat/ Vydáno: 23. 4. 2024 Autor: KM EFSA EFSA is looking for scientists with a background in either Food/Feed Microbiology, Animal Health or, Animal Welfare and with excellent skills in data collection and data management, able to contribute to a positive environment for scientific cooperation. If you are looking for an interesting and challenging opportunity in an international, scientifically driven organisation, then do not hesitate and send us your application today! Scientific Officer – Food/Feed Microbiology, Animal Health & WelfareEFSA/F/4/2024/02 The European Food Safety Authority (EFSA), based in Parma, Italyis looking for aScientific Officer – Food/Feed Microbiology, Animal Health & Welfare(Contract Agent, Function Group IV)  Please send us your application by no later than  9 May 2024 at 23:59 (local time), following the instructions in the ANNEX.  The purpose of this call is to establish a talent pool (reserve list) that may be used for the recruitment of staff when a position becomes available ...

22. duben 2024
22
duben

Seminář: Klíčové trendy a legislativa v potravinářství 2024: Co musíte vědět

https://bezpecnostpotravin.cz/seminar-klicove-trendy-a-legislativa-v-potravinarstvi-2024-co-musite-vedet/   Vydáno: 22. 4. 2024 Autor: Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Vzdelavani_seminar_orez-300x134.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Vzdelavani_seminar_orez-768x343.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Vzdelavani_seminar_orez.jpg 1216w" alt="" width="1024" height="457" class="wp-image-52891" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Datum semináře: 14. 5. 2024 ( 09:00-15:30 )Místo konání: Národní zemědělské muzeum Praha, Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7-Letná (změna místa konání v Praze vyhrazena)  Zjistěte, co nového vás čeká v potravinářském průmyslu v roce 2024. V tomto roce čelíme řadě významných změn, od udržitelných potravinářských systémů a inovací v obalových materiálech až po regulace zaměřené na zlepšení životního prostředí a zdraví spotřebitelů. Naším cílem je poskytnout účastníkům přehled aktuálních trendů a legislativních novinek, které o ...

22. duben 2024
22
duben

SVS při kontrole restaurace na Znojemsku odhalila závažná porušení při skladování masa

https://bezpecnostpotravin.cz/svs-pri-kontrole-restaurace-na-znojemsku-odhalila-zavazna-poruseni-pri-skladovani-masa/ Vydáno: 22. 4. 2024 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/mereni-teploty_SVS_orez-300x170.jpg 300w" alt="" width="650" height="369" class="wp-image-52872" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS Tisková zpráva – Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s překročeným datem použitelnosti. Část surovin provozovatel skladoval v nevhodné teplotě nebo bez označení. V mrazírenském boxu v zázemí restaurace se vyskytovalo 11 kg masa neznámého původu, k němuž nebyl předložen nabývací obchodní doklad. V chladírenském boxu bylo uloženo 13 kg baleného masa po datu použitelnosti. Další vakuové balení vepřové krkovice nemělo etiketu a u neb ...