Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://www.horizontevropa.cz/cs/aktuality/yiifnews/2477/vysel-aktualizovany-pracovni-program-msca-2023-2025-
Dne 17. dubna přijala Evropská komise novelu současného Pracovního programu Akcí Marie Skłodowska-Curie. Aktualizované znění upravuje pravidla účasti pro výzvy 2024. Nově také Pracovní program zahrnuje termíny výzev pro rok 2025.
Co se mění?
Na základě studie relevance finančních příspěvků MSCA, která proběhla na podzim 2023, přistoupila Evropská komise k revizi jednotkových příspěvků MSCA a korekčních koeficientů jednotlivých zemí (tzv. CCC). Konkrétně dochází k 18% navýšení příspěvků na mzdu a mobilitu u výzev MSCA Postdoctoral Fellowships a MSCA Doctoral Networks (institucionální příspěvky zůstávají nezměněny). Stejně tak stoupne výše tzv. COFUND allowance pro výzvy MSCA COFUND a tzv. top-up u výzev MSCA Staff Exchanges. Výrazně (ze 79,1 % na 94,1 %) vzrostl korekční koeficient pro ČR.
Od výzev 2024 se rozvolňují pravidla pro udělování společného, dvojího či vícenásobného doktorského titulu v rámci schématu MSCA Doctoral Networks – Joint Doctorates. Nyní postačí, když bude titul PhD uznávaný alespoň v jednom členském státu EU či zemi asocio ...
Evropská komise zveřejnila dne 17. dubna 2024 na Portálu pro finanční příležitosti a veřejné zakázky (FTOP, EU Funding & tender portal) aktualizované pracovní programy pro jednotlivé části programu Horizont Evropa na roky 2023-2025. Dokumenty si můžete stáhnout přímo na FTOP.
Aktualizované Pracovní programy k jednotlivým oblastem programu Horizont Evropa jsou též uveřejněny v příslušných sekcích na našich webových stránkáchhttps://www.horizontevropa.cz/cs.
https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-pro-stredni-skoly-zdrava-vyziva-a-jak-na-ni/
Vydáno: 17. 4. 2024
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/webinar-Zdrava-vyziva-uvodni-stranka-orez-300x144.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/webinar-Zdrava-vyziva-uvodni-stranka-orez-768x368.jpg 768w" alt="" width="955" height="457" class="wp-image-52784" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Pořadatel:Ústav zemědělské ekonomiky a informacíve spolupráci s Informačním centrem bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství
Termín:24. dubna 2024, 10:00 – 10:45 h
Lektorka:Mgr. Dana Hrnčířová, Ph.D.3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy
Cílová skupina:pedagogové a studenti středních školWebinář se zaměřuje na konzumaci jídla v obecné i konkrétní rovině.
Zabývá se hlavními složkami jídla, jejich charakteristikou, významem pro naše zdraví a také jejich zdroji v běžných potravinách.
Seznámí s přiměřenou denní energetickou potřebou chlapců a dívek s ohledem na jejich pohybovou aktivitu, s děl ...