Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/vietnamska-sekana-obsahovala-listerie/
Vydáno: 12. 1. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/Ilustracni-foto_sekana_orez_2-300x193.jpg 300w" alt="" width="500" height="322" class="wp-image-50503" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto výrobku: SVS
Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele na vietnamskou sekanou (Chá Chien), v níž byla zjištěna bakterie Listeria monocytogenes. Celá problematická šarže masného produktu od výrobce z Rakovnicka o hmotnosti 40 kg se již prodala. Spotřebitelé, kteří by výrobek, jehož datum minimální trvanlivosti končí o následujícím víkendu, měli doma, by jej rozhodně neměli konzumovat. Mohou jej vrátit v místě prodeje.
Identifikace výrobku:Název: Sekaná (Chá Chien), masný výrobek tepelně opracovaný, balený ve vakuuVýrobce: AD Výroba potravin s.r.o.; Bukov u Hořoviček; HořovičkyBalení: 500 gDatum výroby: 11. 12. 2023Datum minimální trvanlivosti: 14.01 ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zhodnoceni-tretiho-roku-systemu-kvality-q-cz-pro-konzumni-brambory/
Vydáno: 12. 1. 2024
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m-768x367.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m.jpg 1460w" alt="" width="1024" height="489" class="wp-image-50462" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) ukončil třetí rok certifikace konzumních brambor a jejich produktů v režimu kvality Q CZ. Ve třetím roce čtyřletého certifikačního cyklu bylo vydáno celkem 17 certifikátů a celkový počet platných certifikátů se tak navýšil na celkových 165. V roce 2024 bude certifikační cyklus pokračovat dozorovými inspekcemi a současně se mohou do 30. dubna přihlásit noví žadatelé.
Samotný proces certifikace konzumních brambor a produktů z konzumních brambor v režimu kvality Q CZ byl zahájen počátkem roku 2 ...
https://bezpecnostpotravin.cz/v-jihomoravskem-kraji-zkontrolovala-svs-vice-nez-stovku-prodejcu-vanocnich-kapru-v-brne-prodejce-napadl-inspektorky/
Vydáno: 12. 1. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/kad-s-uhynulymi-kapry_orez-300x164.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/kad-s-uhynulymi-kapry_orez-768x421.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/kad-s-uhynulymi-kapry_orez.jpg 1286w" alt="" width="1024" height="561" class="wp-image-50441" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v Jihomoravském kraji uskutečnili v závěru loňského roku 116 kontrol prodejců vánočních kaprů. Zjištěním nějaké závady skončily čtyři kontroly (3,45 % provedených kontrol). Nejzávažnějším problém zjistili u prodejce v centru Brna. Ten nejenže se snažil prodávat zákazníkům maso uhynulých kaprů, navíc fyzicky napadl kontrolující veterinární inspektorky.
Celkový počet zjištěných pochybení činil osm (v rámci jedné kontroly může být zjištěno více prohřešků). ...