12. leden 2024
12
leden

Vietnamská sekaná obsahovala listerie

https://bezpecnostpotravin.cz/vietnamska-sekana-obsahovala-listerie/ Vydáno: 12. 1. 2024 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/Ilustracni-foto_sekana_orez_2-300x193.jpg 300w" alt="" width="500" height="322" class="wp-image-50503" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto výrobku: SVS Tisková zpráva – Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele na vietnamskou sekanou (Chá Chien), v níž byla zjištěna bakterie Listeria monocytogenes. Celá problematická šarže masného produktu od výrobce z Rakovnicka o hmotnosti 40 kg se již prodala. Spotřebitelé, kteří by výrobek, jehož datum minimální trvanlivosti končí o následujícím víkendu, měli doma, by jej rozhodně neměli konzumovat. Mohou jej vrátit v místě prodeje. Identifikace výrobku:Název:  Sekaná (Chá Chien), masný výrobek tepelně opracovaný, balený ve vakuuVýrobce: AD Výroba potravin s.r.o.; Bukov u Hořoviček; HořovičkyBalení: 500 gDatum výroby: 11. 12. 2023Datum minimální trvanlivosti: 14.01 ...

12. leden 2024
12
leden

Zhodnocení třetího roku systému kvality Q CZ pro konzumní brambory

https://bezpecnostpotravin.cz/zhodnoceni-tretiho-roku-systemu-kvality-q-cz-pro-konzumni-brambory/ Vydáno: 12. 1. 2024 Autor: ÚKZÚZ https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m-768x367.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/brambory_druhy_orez_m.jpg 1460w" alt="" width="1024" height="489" class="wp-image-50462" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Tisková zpráva — Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ) ukončil třetí rok certifikace konzumních brambor a jejich produktů v režimu kvality Q CZ. Ve třetím roce čtyřletého certifikačního cyklu bylo vydáno celkem 17 certifikátů a celkový počet platných certifikátů se tak navýšil na celkových 165. V roce 2024 bude certifikační cyklus pokračovat dozorovými inspekcemi a současně se mohou do 30. dubna přihlásit noví žadatelé.  Samotný proces certifikace konzumních brambor a produktů z konzumních brambor v režimu kvality Q CZ byl zahájen počátkem roku 2 ...

12. leden 2024
12
leden

V Jihomoravském kraji zkontrolovala SVS více než stovku prodejců vánočních kaprů, v Brně prodejce napadl inspektorky

https://bezpecnostpotravin.cz/v-jihomoravskem-kraji-zkontrolovala-svs-vice-nez-stovku-prodejcu-vanocnich-kapru-v-brne-prodejce-napadl-inspektorky/ Vydáno: 12. 1. 2024 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/kad-s-uhynulymi-kapry_orez-300x164.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/kad-s-uhynulymi-kapry_orez-768x421.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/kad-s-uhynulymi-kapry_orez.jpg 1286w" alt="" width="1024" height="561" class="wp-image-50441" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v Jihomoravském kraji uskutečnili v závěru loňského roku 116 kontrol prodejců vánočních kaprů. Zjištěním nějaké závady skončily čtyři kontroly (3,45 % provedených kontrol). Nejzávažnějším problém zjistili u prodejce v centru Brna. Ten nejenže se snažil prodávat zákazníkům maso uhynulých kaprů, navíc fyzicky napadl kontrolující veterinární inspektorky. Celkový počet zjištěných pochybení činil osm (v rámci jedné kontroly může být zjištěno více prohřešků). ...