Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/svs-pred-vanoci-kontroluje-prodejce-vanocnich-kapru/
Vydáno: 21. 12. 2023
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/carp_orez_m-300x183.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/carp_orez_m-768x470.jpg 768w" alt="" width="960" height="587" class="wp-image-49711" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Zdroj: SVS
Státní veterinární správa (SVS) kontroluje v předvánočních dnech stejně jako v předchozích letech prodejce vánočních kaprů. Prodejci letos nahlásili v rámci celé ČR téměř 3000 prodejních míst, což je srovnatelné s loňským rokem. Při kontrolách se inspektoři SVS zaměřují jak na hygienické podmínky prodeje, tak na welfare živých ryb. Jedné z kontrol se dnes v centru Prahy kromě inspektorů SVS zúčastnili také ministr zemědělství Marek Výborný a ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.
Letos by se nejvíce stánků s kapry mělo objevit v Jihomoravském kraji, na který připadá cca třetina ze všech prodejních míst v ČR. Specif ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kontrola-szpi-dve-tretiny-hodnocenych-olivovych-oleju-porusily-predpisy/
Vydáno: 21. 12. 2023
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/olej-olivovy_orez_m-300x116.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/olej-olivovy_orez_m-768x298.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/olej-olivovy_orez_m.jpg 1190w" alt="" width="1024" height="398" class="wp-image-49697" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 840px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Pravidelné kontroly olivových olejů ukazují, že se do ČR dovážejí výrobky, které svými charakteristickými vlastnostmi často neodpovídají deklarované kategorii a indikují, že dovozci podceňují schopnost dozorových orgánů v ČR hodnotit jakost olivových olejů. Přestože ČR není produkční zemí tohoto typu potraviny, úroveň kontroly olivových olejů v tuzemsku se uskutečňuje dle standardů kladených evropskými právními předpisy, a to za využití akreditovaných laboratoří v tuzemsku i zahraničí.
Výsledky letošní kontrolní akce Státní zemědělské a potravi ...
https://bezpecnostpotravin.cz/svs-varuje-spotrebitele-pred-syrem-z-francie-obsahujicim-nebezpecne-bakterie/
Vydáno: 20. 12. 2023
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/syr-Morbier_orez-300x186.jpg 300w" alt="" width="571" height="354" class="wp-image-49674" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 637px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele, že se na českém trhu prodával francouzský sýr Morbier, který obsahuje baktérie Escherichia coli produkující nebezpečný shigatoxin. Na český trh se dostalo necelých 50 kg výrobku. Prodával se v několika malých specializovaných prodejnách. SVS informace o přítomnosti závadné potraviny obdržela od francouzských dozorových orgánů prostřednictvím systému rychlého varování RASFF. Větší část výrobku se již podařilo stáhnout z prodeje a zlikvidovat, minimálně 15 kilogramů se však prodalo konečným spotřebitelům. Lidé, kteří výrobek zakoupili, by jej v žádném případě neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu.
Identifikace ...