Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/test-anglicke-slaniny-2024/
Vydáno: 14. 5. 2024
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/pixabay-ang.-snidane2-300x195.jpg 300w" alt="" width="605" height="393" class="wp-image-53428" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 800px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: pixabay
Informace spotřebitelské organizace dTest – Pro další z testů uzenin jsme si vybrali anglickou slaninu. Nenápadný výrobek používaný buď jako klasická uzenina, či coby kuchyňská ingredience naší pozornosti dosud unikal. Na jeho kvalitu jsme proto byli náležitě zvědaví. Výsledky zkoušek přinesly nový rekord. Ze 17 vzorků totiž plně vyhovělo pouhých šest. Slanině tak připadl smutný titul nejproblematičtější uzeniny, která našimi testy prošla.
Anglická slanina najde v kuchyni hned několikeré využití. Hodí se při vaření, nebo si ji dát jen tak s pečivem. Na kvalitu slaniny zatím nejsou předepsány žádné přesné požadavky, proto platí, že co výrobce deklaruje na obalu, to musí být dodrženo. Daří se to dodržet a dávají spotřebitelům to, co slibují? Náš test krá ...
https://bezpecnostpotravin.cz/spolecne-pro-zdravi-rostlin-evropska-kampan-planthealth4life-na-podporu-zdravi-rostlin-cechy-uci-jak-muze-byt-prospesny-kazdy-z-nas/
Vydáno: 14. 5. 2024
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/image-300x167.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/image-768x428.png 768w" alt="" width="1024" height="570" class="wp-image-53423" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva — Ostrava 14. 5. 2024 – Rostliny hrají nezastupitelnou úlohu v rovnováze života na celé planetě. S jejich zdravím bezprostředně souvisí kvalita života každého z nás. Svoji odpovědnost za zdraví rostlin nesou nejen farmáři, ovlivnit ho mohou všichni občané. A právě zvýšení povědomí o tom, proč je důležité usilovat o zachování zdraví rostlin a jak konkrétně může každý přispět k jejich ochraně, se věnuje celoevropská osvětová kampaň #PlantHealth4Life. Již druhým rokem ji připravil Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), Evropská komise (EK) a letos také 22 evropských zemí. V Česku kampaň prob ...
https://bezpecnostpotravin.cz/mastne-kyseliny-omega-3-a-dlouhovekost/
Vydáno: 13. 5. 2024
Autor: Centrum zdraví, výživy a potravin SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/tuky_zdrave_lista_m-300x140.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/tuky_zdrave_lista_m-768x357.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/tuky_zdrave_lista_m.jpg 1219w" alt="" width="1024" height="476" class="wp-image-53411" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Skupina omega-3 mastných kyselin, která zahrnuje „ALA, EPA a DHA“, je nedílnou součástí zdravé stravy. Tyto esenciální mastné kyseliny se v lidském těle přeměňují z potravinových zdrojů. Zařazení nenasycených mastných kyselin do každodenní stravy může přinést potenciální výhody jako je prodloužení dlouhověkosti, zkrácení doby stárnutí nebo snížení rizika chronických kardiovaskulárních nebo dalších zánětlivých onemocnění. Proto je nezbytné získávat je z potravin, jako jsou semena, ořechy, zelená zelenina nebo tučné ryby.
Druhy a zdroje omega-3 mastných kyselin (O-3 MK) ...