Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/ministr-zemedelstvi-vyborny-aplikace-vyzkumu-do-praxe-je-zasadni-pro-rozvoj-moderniho-zemedelstvi-21-stoleti/
Vydáno: 3. 11. 2023
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/VURV_budova_orez-300x167.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/VURV_budova_orez-768x429.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/VURV_budova_orez.jpg 1534w" alt="" width="1024" height="571" class="wp-image-47796" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: VÚRV
Tisková zpráva — Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) hodnotí činnost a efektivitu výzkumných institucí, které patří do resortu Ministerstva zemědělství. Postupně navštěvuje ústavy, seznamuje se s jejich agendou i hospodařením. Navštívil Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. a Výzkumný ústav zemědělské techniky, v.v.i v Praze. Za sebou má už návštěvu Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti a do konce roku plánuje pracovní jednání ve všech zbývajících.
Ministr zemědělství Marek Výborný nav ...
https://bezpecnostpotravin.cz/prodejce-na-farmarskem-trhu-v-brne-prodaval-uzeniny-ve-zcela-nevyhovujicich-podminkach/
Vydáno: 3. 11. 2023
Autor: SVS
Tisková zpráva – Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) při kontrole na farmářském trhu v Brně-Králově Poli odhalili několik pochybení u prodejce masných výrobků. Jednalo se o neznámý původ potravin, nedodržení teplot u části produktů a nesplnění povinnosti chránit potraviny před kontaminaci z vnějšího prostředí. Část produktů byla plesnivých a je zde i podezření na zneužívání chráněného označení potraviny.
Kontrolovaný stánkař nabízel téměř dvě desítky druhů uzenin, u nichž nedoložil původ, výrobky nebyly řádně označené. Kromě výrobce tak nebylo možné určit dobu jejich použitelnosti, složení ani podmínky úschovy. Tyto uzeniny nebyly rovněž při prodeji chráněny proti možné kontaminaci z vnějšího prostředí, jak ukládá legislativa.
U téměř 40 kg výrobků, jednalo se o klobásy, sádlo a škvarky, nebyly dodrženy požadované teploty stanovené výrobcem, která činí 0 až +7°C. Potraviny byly na stánku vystaveny při venkovní teplotě +18°C. V jádře nabízených uzenin ...
https://bezpecnostpotravin.cz/verejna-konzultace-k-novym-genomickym-technikam-pod-zastitou-evropske-komise/
Vydáno: 2. 11. 2023
Autor: EK
https://bezpecnostpotravin.cz/files/UserFiles/Listy/EK_lista_en-300x79.jpg 300w" alt="" width="550" height="144" class="wp-image-8647" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Veřejná konzultace k novým genomickým technikám pod záštitou Evropské komise je otevřena do neděle 5. 11. 2023.
V současné době je diskutován návrh nařízení k tomuto tématu na Radě EU a také v Evropském parlamentu a výsledky této konzultace mohou přispět k průběhu dosavadního projednávání.
Dosavadní výsledky ukazují, že se do konzultace zapojilo jen několik členských států a chybí hlasy zemědělského sektoru, akademické sféry a nevládních organizací. Za Českou republiku je uvedeno pouze 5 příspěvků.
V případě, že chcete za Vaši organizaci/osobu přispět svým názorem k této konzultaci, postup a odkaz je uveden níže. Příspěvky je možné vkládat v mateřském jazyce v max. počtu znaků 4.000. Šíření tohoto od ...