Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/bfr-priprava-zelenych-smoothies-odpovedi-na-casto-kladene-dotazy/
Vydáno: 8. 11. 2023
Autor: BfR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/smoothie-zelene_orez-300x171.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/smoothie-zelene_orez-768x437.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/smoothie-zelene_orez.jpg 1094w" alt="" width="1024" height="583" class="wp-image-48068" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto
Přestože jsou zelené smoothies vyráběny pouze z ovoce, zeleniny a bylinek, je třeba při jejich přípravě pamatovat na několik věcí. To platí zejména, pokud se mixuje zelenina a bylinky, které se běžně konzumují až po tepelném zpracování – nebo se nekonzumují vůbec. Zpravidla by se měly mixovat pouze suroviny, které se obvykle konzumují syrové. Stejně jako všechny ostatní potraviny, by se i smoothies měly konzumovat s mírou, jako součást pestré stravy. To je nejlepší způsob, jak dodat tělu množství prospěšných živin a zabránit příjmu různých potenciálně škodlivých látek.
Německý ...
https://bezpecnostpotravin.cz/test-slunecnicoveho-oleje-2023/
Vydáno: 8. 11. 2023
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/olej_slunecnicovy_orez-300x185.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/olej_slunecnicovy_orez-768x473.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/olej_slunecnicovy_orez-1536x946.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/olej_slunecnicovy_orez-2048x1261.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="630" class="wp-image-47294" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Informace spotřebitelské organizace dTest – O slunečnicovém oleji se můžeme dočíst, že není vhodný ke smažení. Tuto zažitou pravdu začaly v posledních letech nahlodávat nové odrůdy slunečnic produkující olej pozměněného složení. Jsme rádi, že vám můžeme v následujícím testu několik takových olejů představit a porovnat je s produkty z tradičních slunečnic. Výsledky přinášejí novou radu: i na slunečnicovém oleji se dá smažit, ale je potřeba vybrat ten správný.
Po devíti letech jsme znovu připravili test slunečni ...
https://bezpecnostpotravin.cz/preprava-potravin-pri-nevhodnych-teplotach-na-litomericku/
Vydáno: 7. 11. 2023
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Mereni-teploty-u-potravin_7.11.23-edited-300x187.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Mereni-teploty-u-potravin_7.11.23-edited-1024x640.jpg 1024w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Mereni-teploty-u-potravin_7.11.23-edited-768x480.jpg 768w" alt="" width="1388" height="867" class="wp-image-48022" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Tisková zpráva – Veterinární inspektoři z Ústeckého kraje při společné kontrole s celníky odhalili přepravu více než 350 kilogramů potravin živočišného původu v nevyhovujících teplotních podmínkách. Jednalo se o mořské plody, drůbež a ryby. Vzhledem k nepřiměřeným teplotám, nelze potraviny považovat za bezpečné, proto veterinární inspektoři rozhodli o jejich likvidaci.
Vozidlo, které bylo kontrolováno na odpočívadle dálnice D8 poblíž Siřejovic na Litoměřicku, přepravovalo více než 350 kg mražených ...