Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://www.bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-5-tyden-2023.aspx
Vydáno: 8.2.2023
Autor: Mgr. Dana Koubová
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 5. týdnu 2023: 30. 1. – 5. 2. 2023 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení. V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.
Datum
Ohlásila země
Důvod ohlášení
Země původu výrobku
Potraviny
03/02/2023 ...
https://www.bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-veletrh-salimatech-7-9-unora-2023.aspx
Vydáno: 7.2.2023
Autor: Veletrhy Brno
Ve dnech 7.-9. února 2023 probíhá na brněnském výstavišti mezinárodní veletrh pro potravinářství a gastronomii SALIMATECH.
Mezinárodní veletrh pro potravinářství a gastronomii SALIMATECH je poprvé určen zejména odborníkům, což má přinést více prostoru pro navazování kontaktů i prezentaci moderních technologií.
Všechny hlavní obory potravinářství najdete na jednom místě
Nový koncept pod značkou SALIMATECH zahrnuje nejen zmíněné moderní technologie pro výrobu potravin a automatizaci v potravinářství. Své místo zde mají i specializované obory, které jsou tradiční součástí potravinářských veletrhů. Zastoupeny jsou potřeby pro mlynářství, pekařství a cukrářství, zařízení pro zpracování potravin a nápojů, vybavení gastro provozů a hotelů i technologie pro vinařství. Nechybí ani nabídka potravin, přísad a nápojů se zaměřením na velkoobchodní prodej.
Gastronomické show se známými kuchaři a cukráři
Vystavovatelé na svých expozicích připravili zajímavý program složený z kulinářských show a workshopů ...
https://www.bezpecnostpotravin.cz/chovatele-musi-zajistit-zviratum-vhodne-podminky-i-pri-nizkych-teplotach.aspx
Vydáno: 7.2.2023
Autor: SVS
Tisková zpráva SVS
Státní veterinární správa (SVS) v souvislosti s aktuálně velmi nízkými teplotami upozorňuje chovatele zvířat trvale umístěných ve venkovních výbězích či na pastvinách na nutnost věnovat patřičnou pozornost životním podmínkám v chovech. Proto se v těchto dnech veterinární inspektoři zaměří především na povinnost zajistit zvířatům dostatečné napájení, vhodné krmení a přiměřenou ochranu před mrazem.
Podle platné legislativy platí pro chovatele trvale ustájených hospodářských zvířat ve výbězích nebo na pastvinách povinnost zajistit zvířatům přístup k dostatečnému napájení a ke vhodnému krmivu. Kontroly prověří, zda při nízkých teplotách nedochází k zamrzání napájecí vody. Chovatelé musí rovněž zabezpečit zvířatům přiměřenou ochranu před nepříznivými klimatickými podmínkami, chladné počasí má pak výraznější vliv a dopady na mláďata.
SVS upozorňuje chovatele hospodářských, ale i zájmových zvířat na možná zdravotní rizika při nízkých ...