Ekologické a udržitelné aspekty označování na obalech potravin, potravinářská legislativa
https://bezpecnostpotravin.cz/ekologicke-a-udrzitelne-aspekty-oznacovani-na-obalech-potravin-potravinarska-legislativa/ Vydáno: 3. 3. 2023 Autor: PK ČR Foto: Shutterstock Odborný seminář Potravinářské komory ČR se koná 23. března 2023. Cílem semináře je souhrnně seznámit provozovatele potravinářských podniků s vybranou problematikou připravované legislativy v oblasti environmentálních aspektů, které jsou v současné době stále více uplatňovány i v oboru potravinářství. V EU se zvyšuje množství produktů označovaných jako zelené nebo udržitelné. Obdobně se výrobci snaží poukázat na vynikající environmentální profil výrobku nebo společnosti. Stále častěji jsou využívána environmentální tvrzení o budoucím vlivu na životní prostředí bez jasných, objektivních a ověřitelných závazků a cílů. Účastníci semináře získají přehled mj. i o současných právních předpisech a legislativních požadavcích a v neposlední řadě o aktuálních novinkách ve vztahu k provozu potravinářského podniku. Prezentován bude také ekologický marketing s cílem naznačit směry a možnosti, kterými se může marketing produktů ubírat v souladu s životním pr ...