Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://www.bezpecnostpotravin.cz/online-seminar-obaly-pro-potraviny-a-kosmetiku-8-unora-2023.aspx
Vydáno: 2.2.2023
Autor: Obalová akademie
Seminář se uskuteční v rámci doprovodného programu veletrhu EMBAX.
Foto: Shutterstock
Vzdělávací seminář "Obaly pro potraviny a kosmetiku" je zaměřen na požadavky kladené na obaly, obalové materiály a suroviny pro výrobu obalů určené pro kontakt s potravinami a s kosmetikou.
Platforma s tradicí setkávání výrobců potravin a kosmetiky s výrobci obalů a kontrolními orgány.Témata semináře jsou doplňována o aktuální problémy trhu a aktuální trendy, jako je např. enviromentální legislativa. Na semináři se budeme věnovat obalové legislativě, možnostem obalů i budoucnosti obalů. Datum: 8. 2. 2023 od 10:00 (ukončení cca 15:00)
Přihláška
Přihlásit se můžete zde.
Jazyk přednášek: Česky/SlovenskyTlumočení není zajištěno.
ProgramTémata:
Zhodnocení situace při uplatňování současné legislativy pro styk s potravinami a výhledy do budoucnosti.
Obaly pro kosmetiku.
Přehled změn v národníc ...
https://www.bezpecnostpotravin.cz/test-tradicniho-pomazankoveho-2023.aspx
Vydáno: 2.2.2023
Autor: dTest
Spotřebitelská organizace dTest nechala otestovat 15 výrobků tradičního pomazánkového.
Ilustrační foto
Přejmenovalo se už před více než osmi lety, přesto pro řadu spotřebitelů stále zůstává pomazánkovým máslem. Dnes se této československé specialitě správně říká tradiční pomazánkové a pod tímto poněkud nedokončeným názvem jej najdete i v chladicích pultech. V laboratoři jsme nechali zkontrolovat, zda si pod novou tváří dokázalo zachovat svou dřívější kvalitu. Můžeme prozradit, že jeden z výrobků nedopadl dobře.V dobách, kdy ceny másla vytrvale rostou, se řada spotřebitelů poohlíží po lacinější alternativě. Jednou z nich se zabývá aktuální nezávislý laboratorní test tradičního pomazánkového, kterému možná ještě řada spotřebitelů pořád říká pomazánkové máslo.Do laboratoře jsme tentokrát vyslali 15 výrobků reprezentujících jednak klasické neochucené tradiční pomazánkové a také pomazánky s pažitkou. V našem výběru nechyběly vyhlášené značky, jako například Olma, Madeta či Choceňská mlékárna. Pozornost jsme však věnovali i privátním ...
https://www.bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-4-tyden-2023.aspx
Vydáno: 2.2.2023
Autor: Mgr. Dana Koubová
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 4. týdnu 2023: 23. 1. – 29. 1. 2023 (v češtině).
Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.
Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení. V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.
Datum
Ohlásila země
Důvod ohlášení
Země původu výrobku
Potraviny ...