Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/stahovani-parku-od-vyrobce-z-vysociny-kvuli-obsahu-listerii/
Vydáno: 7. 5. 2024
Autor: SVS
Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje výrobek Opékací párek od výrobce Agroinvest Bobrová kvůli obsahu bakterie Listeria monocytogenes. Celá šarže masného produktu (80 kilogramů) se již prodala v prodejnách výrobce v Kraji Vysočina. Spotřebitelé, kteří mají výrobek doma, by jej neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu.
Identifikace výrobku:Název: Opékací párek, masný výrobek tepelně opracovanýVýrobce: Agroinvest Bobrová, družstvo (CZ 1234)Datum spotřeby: 19. 5. 2024Velikost vyrobené šarže: 80 kg
Vyšetření ve Státním veterinárním ústavu v Jihlavě prokázalo přítomnost listerií ve vzorcích výrobku odebraných u výrobce v rámci dozorové činnosti veterinárními inspektory. SVS proto nařídila výrobci stažení výrobku z trhu a pozastavení jeho výroby, Výrobce také musí provést mimořádnou sanitaci provozu a následně předložit negativní výsledky vyšetření stěrů a vzorků. Až poté mu bude umožněno pokračovat ve výrobě.
Bakterie Listeria mon ...
https://bezpecnostpotravin.cz/jak-zacit-s-udrzitelnosti-v-potravinarskem-podniku/
Vydáno: 7. 5. 2024
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/3.kulaty-stul_lista-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/3.kulaty-stul_lista-768x385.jpg 768w" alt="" width="1019" height="511" class="wp-image-53254" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Pozvánka na kulatý stůl s názvem JAK ZAČÍT S UDRŽITELNOSTÍ V POTRAVINÁŘSKÉM PODNIKU?Kulatý stůl se bude konat v PÁTEK 10. 5. 2024 od 10.00 hodin v Národním pavilonu Z na Výstavišti České Budějovice. Akce je součástí odborného programu potravinářského veletrhu CZECH FOOD EXPO 2024.
Potravinářská komora ČR pořádá již třetí kulatý stůl na téma UDRŽITELNÝ POTRAVINOVÝ SYSTÉM V ČESKU.
Moderuje: JAN PIVOŇKAředitel pro Společnou zemědělskou politiku a strukturální fondy Potravinářské komory ČR
V diskuzním panelu vystoupí:
JINDŘICH FIALKAvrchní ředitel Sekce potravinářství MZe
MARTIN HLAVÁČEKposlanec Evropského parlamentu
DAVID JANKŮreporting konzultant, Frank Bold Advisory s.r.o. / Nefi ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pravidelna-rubrika-vite-ze-na-webovych-strankach-a-socialnich-sitich-biotrinu/
Vydáno: 7. 5. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/viteze_lista-300x111.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/viteze_lista-768x283.jpg 768w" alt="" width="833" height="307" class="wp-image-53231" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Biotrin spouští na svých webových stránkách rubriku „Víte, že..?“, která byla dosud přístupná pouze na našich sociálních sítích – Facebooku a Instagramu. Co se v ní dozvíte?
Stručné a poutavě psané příspěvky „Víte, že..?“ jsou novou pravidelnou dávkou zajímavostí – více i méně známých – z oblasti moderních biotechnologií. Věnujeme se v nich šlechtění, genetickým modifikacím, novým geonomickým technikám, jejich základnímu výzkumu i aplikacím v praxi.
Příspěvky jsou přidávány jednou týdně. Jejich přehled naleznete zde. A jak naše příspěvky vypadají, si můžete prohlédnout na příkladech níže.
Přejeme příjemné čtení!
Zdroj: BIOTRIN
Facebook ...