Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/vyziva-potraviny-a-zdravi-2024-studentska-konference-praha-2/
Vydáno: 6. 5. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/svk-2024-web-1_lista-300x169.jpg 300w" alt="" width="760" height="427" class="wp-image-53188" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s. a její servisní organizace výživaservis s.r.o. pod záštitou 1. lékařské fakulty UK, Praha
Termín akce: 7. května 2024
Místo konání: v prostorách Fyziologického ústavu 1. lékařské fakulty UK, Albertov 5, Praha 2.Registrace účastníků od 8:30 hodin.
Program konference
Konference je určena k prezentaci témat bakalářských, magisterských a doktorandských prací studentů fakult lékařských, zdravotně-sociálních, přírodovědeckých, potravinářských, zemědělských a veterinární hygieny se zaměřením na problematiku výživy, potravin a zdraví.
Studenti, kteří na konferenci vystoupí s přednáškou, obdrží potvrzení o účasti na studentské vědecké konferenci, roční předplatné na časopisy Výživ ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vite-kdy-a-jak-si-spravne-myt-ruce-podivejte-se-na-video-s-navodem/
Vydáno: 6. 5. 2024
Autor: Státní zdravotní ústav
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/myti-rukou-300x159.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/myti-rukou-768x408.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/myti-rukou-1536x816.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/myti-rukou.jpg 1541w" alt="" width="1024" height="544" class="wp-image-53220" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
V neděli 5. května jsme si připomněli Světový den hygieny rukou. Mytí rukou je základním hygienickým návykem, který je důležitý se správně naučit již v dětství.
Správné mytí rukou je významnou prevencí přenosu řady infekčních a respiračních onemocnění, jako jsou například žloutenka typu A, průjmová onemocnění nebo chřipka.
Myslíte si, že si myjete ruce správně a vždy, když je to třeba? Porovnejte si své návyky s videm:
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Svetovy-den-hygieny-rukou-300x169.jpg 300w, https://bezpecnostpotravi ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vyzva-fao-k-prijeti-realizovatelnych-opatreni-v-reakci-na-rostouci-hrozbu-antimikrobialni-rezistence/
Vydáno: 3. 5. 2024
Autor: KM EFSA
Dne 26. září 2024 se v sídle OSN v New Yorku v rámci všeobecné rozpravy na 79. zasedání Valného shromáždění uskuteční také Zasedání OSN na vysoké úrovni o antimikrobiální rezistenci (AMR). V souvislosti s tímto jednáním byla dne 2. května 2024 představena klíčová doporučení pro opatření v oblasti antimikrobiální rezistence ke zvážení členskými státy OSN.
Výzvu najdete na webu FAO. Podrobné úvahy obsažené v tomto dokumentu vycházejí z diskusí, které zprostředkovala Akční skupina Platformy pro partnerství více zainteresovaných stran v oblasti AMR v rámci zasedání OSN na vysoké úrovni, a představují různorodé názory zúčastněných stran ze všech uskupení platformy, včetně organizací občanské společnosti, výzkumných institucí a akademické obce, soukromého sektoru, finančních institucí, partnerů v oblasti zdrojů, filantropických organizací, vlád, mezivládních organizací a agentur OSN.
O Platformě pro partnerstvíPlatforma pro partnerství více zainteresovaných stran v oblasti AMR (AMR Multi-Stakeho ...