Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/spolecne-pro-zdravi-rostlin-evropska-kampan-planthealth4life-na-podporu-zdravi-rostlin-cechy-uci-jak-muze-byt-prospesny-kazdy-z-nas/
Vydáno: 14. 5. 2024
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/image-300x167.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/image-768x428.png 768w" alt="" width="1024" height="570" class="wp-image-53423" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva — Ostrava 14. 5. 2024 – Rostliny hrají nezastupitelnou úlohu v rovnováze života na celé planetě. S jejich zdravím bezprostředně souvisí kvalita života každého z nás. Svoji odpovědnost za zdraví rostlin nesou nejen farmáři, ovlivnit ho mohou všichni občané. A právě zvýšení povědomí o tom, proč je důležité usilovat o zachování zdraví rostlin a jak konkrétně může každý přispět k jejich ochraně, se věnuje celoevropská osvětová kampaň #PlantHealth4Life. Již druhým rokem ji připravil Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), Evropská komise (EK) a letos také 22 evropských zemí. V Česku kampaň prob ...
https://bezpecnostpotravin.cz/mastne-kyseliny-omega-3-a-dlouhovekost/
Vydáno: 13. 5. 2024
Autor: Centrum zdraví, výživy a potravin SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/tuky_zdrave_lista_m-300x140.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/tuky_zdrave_lista_m-768x357.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/tuky_zdrave_lista_m.jpg 1219w" alt="" width="1024" height="476" class="wp-image-53411" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Skupina omega-3 mastných kyselin, která zahrnuje „ALA, EPA a DHA“, je nedílnou součástí zdravé stravy. Tyto esenciální mastné kyseliny se v lidském těle přeměňují z potravinových zdrojů. Zařazení nenasycených mastných kyselin do každodenní stravy může přinést potenciální výhody jako je prodloužení dlouhověkosti, zkrácení doby stárnutí nebo snížení rizika chronických kardiovaskulárních nebo dalších zánětlivých onemocnění. Proto je nezbytné získávat je z potravin, jako jsou semena, ořechy, zelená zelenina nebo tučné ryby.
Druhy a zdroje omega-3 mastných kyselin (O-3 MK) ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vyziva-potraviny-a-zdravi-2024-xv-studentska-konference-brno/
Vydáno: 13. 5. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/lide_vyzkumnice_lista_m-300x177.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/lide_vyzkumnice_lista_m-768x453.jpg 768w" alt="" width="1025" height="605" class="wp-image-53402" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s. a její servisní organizace výživaservis s.r.o.Lékařská fakulta MU, BrnoAgronomická fakulta MENDELU v BrněChemická fakulta VUT v Brně
Termín akce: 21. června 2024Místo konání: Ústav veřejného zdraví, LF MU, Brno, Kamenice 753/5, 625 00 Brno
Organizační pokyny:
Konference je určena k prezentaci témat bakalářských a diplomových prací studentů fakult lékařských, zdravotně-sociálních, přírodovědeckých, potravinářských, zemědělských a veterinární hygieny se zaměřením na problematiku výživy, potravin a zdraví.
Délka jednoho sdělení je 15 min.
Přihlášky s uvedením autorů, názvu přednášky, ...