Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/od-odpadu-k-hodnote-webinar-eit-food-o-plytvani-potravinami/
Vydáno: 23. 2. 2024
Autor: EIT Food
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-5-300x75.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-5-768x192.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-5.png 1366w" alt="" width="1024" height="256" class="wp-image-51893" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Připojte se 29. února v 18:00 SEČ na živý webinář, který se bude zabývat zásadní problematikou plýtvání potravinami. Na této akci, kterou pořádá EIT Food Education, se sejdou řečníci z hotelového a restauračního průmyslu a z potravinových bank, aby osvětlili problémy spojené s plýtváním potravinami a to, jak může široká veřejnost přispět k jejich řešení.
Na neformálním webináři vystoupí posluchači, kteří absolvovali online kurz „Od odpadu k hodnotě: jak se vypořádat s plýtváním potravinami“ a poskytnou poznatky o realizovatelných strategiích pro snížení plýtvání potravinami. Toto interaktivní zasedání nabídne příležitost zapojit se ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarske-inspekce-kazda-ctvrta-kontrolovana-restaurace-klamala-spotrebitele-v-informacich-o-nabizenych-pokrmech/
Vydáno: 23. 2. 2024
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/pixabay_restaurace1-orez-300x153.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/pixabay_restaurace1-orez-768x391.jpg 768w" alt="" width="942" height="480" class="wp-image-51889" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: pixabay
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) pravidelně ověřuje pravdivost údajů uváděných v provozovnách společného stravování – zejména restauracích a rychlém občerstvení – při nabídce pokrmů. Inspektoři při kontrole konfrontují údaje uvedené v jídelních a nápojových lístcích, nabídkových tabulích nebo ústním sdělením personálu se skutečným složením předmětného pokrmu. Cílem kontroly je prověřit, zda při nabídce nejsou spotřebiteli sděleny nepravdivé nebo zavádějící informace ohledně složení pokrmu, použité suroviny, případně zda nebyla na úkor spotřebitele nahrazena dražší slož ...
https://bezpecnostpotravin.cz/18-sympozium-spolecnosti-pro-probiotika-a-prebiotika/
Vydáno: 23. 2. 2024
Autor: Společnost pro probiotika a prebiotika
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-2-300x109.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-2-768x278.png 768w" alt="" width="913" height="331" class="wp-image-51865" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Společnost pro probiotika a prebiotika bude pořádat 16. dubna 2024 18. Sympozium.
Během sympozia bude udělena cena za nejlepší původní vědeckou publikaci autorů do 35 let zaměřenou na střevní mikroorganismy, probiotika a prebiotika. Sympozium bude pořádáno bez kongresového poplatku. Na sympozium je nutné se včas registrovat, členství v SPP nezaručuje automatickou registraci na sympozium.
Vyzvaná přednáška: Let’s not forget the ocean – novel prebiotics for intestinal microbesprof. Clarissa Schwab Ph.D.Department of Biological and Chemical Engineering at Aarhus University, Dánsko
Místo konání: Česká zemědělská univerzita v Praze, Suchdol, K ...