Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-on-line-diskuzi-women-agrifood-innovators-empower-cee-region-how-to-support-female-entrepreneurs-in-the-agrifood-sector/
Vydáno: 8. 4. 2024
Autor: EIT FOOD
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/EIT_FOOD_online_event_17.4._lista-300x177.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/EIT_FOOD_online_event_17.4._lista-768x453.jpg 768w" alt="" width="891" height="525" class="wp-image-52580" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
EIT Food právě vydává nejnovější zprávu a pokyny pro úspěšnou tvorbu programů na podporu podnikání žen v zemědělsko-potravinářském sektoru. Jak vytvářet programy, které budou mít dopad? Jak oslovit správnou cílovou skupinu inovátorek? Jaké jsou rysy účinných opatření na podporu podnikání žen v zemědělsko-potravinářském odvětví?
Připojte se k nám a diskutujte o těchto otázkách s odborníky z celé střední a východní Evropy dne 17. dubna 2024.
Podle údajů z Evropského srovnávacího přehledu inovací a Indexu úspěchu žen mají regiony, které jsou inovativnější, celkově vyšší úroveň ro ...
https://bezpecnostpotravin.cz/prispevek-szu-ke-svetovemu-dni-zdravi/
Vydáno: 8. 4. 2024
Autor: SZÚ, Centrum podpory veřejného zdraví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Svetovy-den-zdravi-2024_lista-300x123.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Svetovy-den-zdravi-2024_lista-768x314.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Svetovy-den-zdravi-2024_lista.jpg 1418w" alt="" width="1024" height="419" class="wp-image-52568" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Obrázek: WHO
7. dubna si připomínáme Světový den zdraví
Na celém světě je stále více ohroženo právo milionů lidí na zdraví. Důvody jsou různé – např. válečné konflikty, přírodní katastrofy nebo nedostatek pitné vody. Letošní téma vyhlášené Světovou zdravotnickou organizací “Moje zdraví, moje právo” bylo zvoleno s cílem zdůraznit právo každého jedince na kvalitní zdravotní služby, vzdělání a informace.
V České republice je kvalitní zdravotní péče všem dostupná, ale hlavním problémem je nezdravý způsob života. Rizikové chování, jako je např. kouření, konzum ...
https://bezpecnostpotravin.cz/budoucnost-potravin-ryzova-zrna-s-masem-uvnitr/
Vydáno: 8. 4. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/ryze_hovezi_lista-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/ryze_hovezi_lista-768x440.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/ryze_hovezi_lista.jpg 1112w" alt="" width="1024" height="587" class="wp-image-52560" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Photo from Yonsei University courtesy of Phys.org.
Vědci z jihokorejské univerzity Yonsei představili průlom v potravinářství: kultivovanou hovězí rýži obsahující živočišné svalové a tukové buňky, umístěné uvnitř rýžových zrn. Tato hybridní potravina, která je díky procesu kultivace buněk zbarvena do světle růžové barvy, obsahuje o 8 % více bílkovin a o 7 % více tuku než tradiční rýže. Ačkoli by hovězí rýže mohla znít jako forma geneticky modifikované potraviny, nedochází ke změně DNA rostlin ani zvířat.
Pro růst tkání a orgánů živočichů je nezbytné tzv. biologické „lešení“. Zmíněný výzkumný tým využil rýžová zrna jako po ...