17. leden 2024
17
leden

Tematická konference 2024 – téma „Nápoje a látky v nich obsažené“

https://bezpecnostpotravin.cz/tematicka-konference-2024-tema-napoje-a-latky-v-nich-obsazene/ Vydáno: 17. 1. 2024 Autor: Společnost pro výživu https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/tematicka-2024_2_s_f-300x197.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/tematicka-2024_2_s_f-768x505.jpg 768w" alt="" width="800" height="526" class="wp-image-50750" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Společnost pro výživu ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze pořádá dne 19. března 2024 Tematickou konferenci „Potraviny, zdraví a výživa 2024“ na téma „Nápoje a látky v nich obsažené“. Místo konání: Praha, Konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2Moderátoři: MUDr. Petr Tláskal, CSc., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. Konferenci organizačně zajišťuje výživaservis s.r.o. ORGANIZAČNÍ POKYNY Závaznou přihlášku proveďte do 12. března 2024. Cena zahrnuje odborné přednášky a občerstvení po celou dobu konference. On-line přihláška Další informace budou zveřejněny na webových stránkách Společnosti pro výživu: Tematická konferen ...

16. leden 2024
16
leden

Varování pro spotřebitele: dvě šarže drůbežího masa ze zahraničí se salmonelou v tržní síti

https://bezpecnostpotravin.cz/varovani-pro-spotrebitele-dve-sarze-drubeziho-masa-ze-zahranici-se-salmonelou-v-trzni-siti/ Vydáno: 16. 1. 2024 Autor: SZPI https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/szpi_husi-prsa-256x300.jpg 256w" alt="" width="715" height="839" class="wp-image-50702" style="box-sizing: border-box; height: 582.516px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="50702" />Foto: SZPI https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/szpi_kachna-bez-drobu-201x300.jpg 201w" alt="" width="671" height="1000" class="wp-image-50703" style="box-sizing: border-box; height: 582.516px; max-width: 100%; border: 0px; display: block; vertical-align: bottom; width: 390.875px; flex: 1 0 0%; object-fit: cover;" loading="lazy" decoding="async" data-id="50703" />Foto: SZPI Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před dvěma šaržemi nebezpečných potravin v tržní síti: HUSÍ PRSA S KŮŽÍ S KOSTÍ, hluboce zmrazené, označení veterinárním oválem: HU332EK, datum minimální trvanlivosti: 30.09.2025, výrobce: TRANZIT-FOOD KFT, ...

16. leden 2024
16
leden

Konference „Food technology, food quality: Nové trendy v úchově potravin“

https://bezpecnostpotravin.cz/konference-food-technology-food-quality-nove-trendy-v-uchove-potravin-2/ Vydáno: 16. 1. 2024 Autor: VŠCHT Praha, Ústav konzervace potravin https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/Food-quality_konference_orez-300x245.jpg 300w" alt="" width="492" height="402" class="wp-image-50677" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Konference „Food technology, food quality: Nové trendy v úchově potravin“ se bude konat dne 8. února 2024, od 9:00 do 17:00 hodin, na adrese Vídeňská 1083, 142 20 Praha 4. Konference Food technology, food quality navazuje na tradici Konzervárensko-potravinářských dnů, na jejichž odborném zajištění se Ústav konzervace potravin, VŠCHT Praha pravidelně podílel. Původní obsah věnovaný zejména problematice úchovy potravin jsme obohatili i o témata kvality potravin v širším kontextu. Vývoj nových technologií a produktů je pro potravinářský průmysl otázkou konkurenceschopnosti a role výzkumných týmů je v této oblasti nezanedbatelná. Proto je konference určena nejen vědeckým pracovníkům, ale i pracovníkům potravinářs ...