Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/podil-nevyhovujicich-nalezu-cizorodych-latek-v-potravinovem-retezci-byl-loni-minimalni-mezirocne-klesl/
Vydáno: 13. 5. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Zprava_za-r.2023_SVS_lista-300x220.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Zprava_za-r.2023_SVS_lista-768x562.jpg 768w" alt="" width="792" height="580" class="wp-image-53383" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) v loňském roce v rámci každoročních kontrol cizorodých látek v potravinovém řetězci provedla více než 102 000 vyšetření na obsah reziduí a kontaminantů. Podíl nevyhovujících nálezů se meziročně mírně snížil z 0,06 % na 0,03 %.
„Procento záchytu nevyhovujících výsledků je skutečně minimální a z dlouhodobého pohledu se ještě snižuje. Zdravotní nezávadnost surovin a potravin živočišného původu v České republice z pohledu obsahu reziduí a& ...
https://bezpecnostpotravin.cz/konference-skolni-stravovani-2024/
Vydáno: 10. 5. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-300x212.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-768x542.png 768w" alt="" width="800" height="565" class="wp-image-52079" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Motto konference „Spokojený strávník, náš cíl“
Pořadatel:Společnost pro výživu, z.s.organizačně zajišťujevýživaservis s.r.o.
Pod záštitou MŠMT
Partnerem konference je AG Foods
Termín akce:14. května a 15. května 2024
Místo konání:PardubiceKonferenční sál Domu techniky PardubiceNáměstí Republiky 2686,https://dtpce.cz/o-nas/
Tematické okruhy:
Školní stravování očima řídících institucí a škol
Aktuálně k systému společného stravování
Prakticky i teoreticky v kuchyni
Dětská výživa v souvislostech
Moderátoři:MUDr. Petr Tláskal, CSc., Mgr. Jana Bradová
Ubytování:Varianta 1)Hotel LABE, Masarykovo nám. 2633, Pardubice, kde máme rezervované pokoje. Tento hotel nemá vlastní parkoviště, je nutné par ...