Potravinářský úterek: Výsledky a aktuální problematika kontrol SZPI provedených v roce 2022
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-vysledky-a-aktualni-problematika-kontrol-szpi-provedenych-v-roce-2022/ Vydáno: 14. 4. 2023 Autor: ÚZEI Foto: Shutterstock Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 25. dubna 2023 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma „Výsledky a aktuální problematika kontrol SZPI provedených v roce 2022. Přednášejícím je ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Ing. Martin Klanica. AbstraktStátní zemědělská a potravinářská inspekce (dále jen SZPI) je orgánem státního dozoru zejména nad bezpečností, jakostí a řádným označováním potravin ve všech článcích potravinového řetězce, od prvovýroby, výroby, dovozu, přes sklady a maloobchodní prodejny až po provozovny společného stravování, včetně kontrol reklamy nebo e-commerce. V roce 2022 provedla SZPI necelých 49 000 kontrolních vstupů, při nichž bylo odebráno více než 12 500 vzorků, z čehož byla cca čtvrtina nevyhovujících. Pravomocně ukončen ...