Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/tematicka-konference-kde-bezne-potraviny-nestaci-doplnky-stravy/
Vydáno: 20. 2. 2025
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Konference_Doplnky-stravy_orez-300x212.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Konference_Doplnky-stravy_orez-768x542.jpg 768w" alt="" width="796" height="562" class="wp-image-76497" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Pořadatel: Společnost pro výživu, z.s. ve spolupráci s Farmaceutickou fakultou Univerzity Karlovya Českou technologickou platformou pro potraviny organizačně zajišťuje výživaservis s.r.o.
Termín akce: 24. dubna 2025Místo konání: Praha, Konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2Moderátoři: MUDr. Petr Tláskal, CSc., doc. PharmDr. Miloslav Hronek, Ph.D., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
Organizační pokyny
Kromě osobní účasti se můžete nově konference zúčastnit i online nebo si třeba zhlédnout konferenci jen ze záznamu.Připravili jsme pro Vás nabídku produktů. ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vyziva-a-zubni-kaz/
Vydáno: 20. 2. 2025
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Zdrave-potraviny_smes_orez-300x143.jpg 300w" alt="" width="752" height="358" class="wp-image-76483" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Společnost pro výživu publikovala přehledový článek „Výživa a zubní kaz“ v časopise „Výživa, potraviny a zdraví – 1/2025„.
AbstraktVýživa má zásadní vliv na zdraví a kvalitu života a je jedním z klíčových faktorů v prevenci různých onemocnění, včetně zubního kazu, který představuje jeden z nejčastějších problémů v oblasti ústního zdraví po celém světě. I přes pokrok ve stomatologické péci je výskyt zubního kazu stále vysoký a postihuje miliardy lidí včetně dětí. Zubní kaz má nejen zdravotní, ale i ekonomické dopady kvůli nákladům na jeho léčbu. Jeho vznik je komplexní proces ovlivněný mikroorganismy, genetickými faktory, ústní hygienou a stravou. Znalosti o souvislostech mezi výživou a zubním kazem tak mohou po ...