1. únor 2024
1
únor

Podcast o rozšiřování účasti v Horizontu Evropa s Annou Vosečkovou

 

https://www.horizontevropa.cz/cs/aktuality/yiifnews/2307/podcast-o-rozsirovani-ucasti-v-horizontu...

Podcast o rozšiřování účasti v Horizontu Evropa s Annou Vosečkovou

01.02.2024

O wideningu neboli o části programu Horizont Evropa Rozšiřování účasti a posilování ERA si s námi povídala Anna Vosečková, která je národním kontaktem pro tuto oblast v Technologickém centru Praha.

Téma podcastu

Rozšiřování účasti v Horizontu Evropa

Host podcastu

Anna Vosečková | Národní kontakt pro widening

O čem jsme si povídali?

« O historii wideningu

« O zkušenostech z roku 2023

« O plánech a očekáváních pro 2024

« O službách, které nabízí projekt widera.net (https://www.ncpwideranet.eu/)

Hosta vyzpovídal

Michal Hlavačka

1. únor 2024
1
únor

16. Vědecká konference bulharského Koordinačního místa úřadu EFSA

https://bezpecnostpotravin.cz/16-vedecka-konference-bulharskeho-koordinacniho-mista-uradu-efsa/   Vydáno: 1. 2. 2024 Autor: KM EFSA https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/konference_Bulharsko-300x94.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/konference_Bulharsko-768x240.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/konference_Bulharsko.jpg 1098w" alt="" width="1024" height="320" class="wp-image-51435" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Dne 16. května 2024 se pod heslem „Věda. Odpovědnost. Bezpečnost.“ bude konat již 16. Vědecká konference bulharského koordinačního místa úřadu EFSA (Bulgarian Focal Point of EFSA). Konference se bude konat v hotelu „Grand Hotel Sofia“ od 9:30 do 17:00 hodin, slavnostní zahájení se uskuteční v hale Triaditsa (Grand Hotel Sofia, Gurko str. 1, Sofie 1000, BU). Na přípravě konference se podílí rovněž bulharské Centrum pro hodnocení rizik potravinového řetězce. Program konference bude zveřejněn na webových stránkách bulharského koordinačního místa pod následujícím odkazem: https://focalp ...

1. únor 2024
1
únor

Co je důležité při přípravě fondue a raclette?

  https://bezpecnostpotravin.cz/co-je-dulezite-pri-priprave-fondue-a-raclette/ Vydáno: 1. 2. 2024 Autor: Bundesinstitut für Risikobewertung https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/shutterstock_maso-na-prkenku-orez-300x158.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/shutterstock_maso-na-prkenku-orez-768x405.jpg 768w" alt="" width="943" height="497" class="wp-image-51420" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Pokrmy raclette nebo fondue z masa, sýra nebo zeleniny jsou oblíbené zejména v zimě. Nejen že příjemně zahřejí zevnitř, ale jsou i skvělou příležitostí, jak se setkat s přáteli. Mohou však skrývat i nebezpečí. Během přípravy a úpravy surovin se totiž mohou patogeny potenciálně přítomné v syrovém mase přenést na potraviny, které se konzumují bez dalšího ohřevu – například pokud jsou ingredience na stejném talíři nebo přijdou do kontaktu se stejným příborem. Při manipulaci se syrovými potravinami živočišného původu v kuchyni a u jídelního stolu je proto třeba dbát na správnou kuchyňskou hygienu. „Důsledným od ...