Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
Podcast o rozšiřování účasti v Horizontu Evropa s Annou Vosečkovou
01.02.2024
O wideningu neboli o části programu Horizont Evropa Rozšiřování účasti a posilování ERA si s námi povídala Anna Vosečková, která je národním kontaktem pro tuto oblast v Technologickém centru Praha.
https://bezpecnostpotravin.cz/16-vedecka-konference-bulharskeho-koordinacniho-mista-uradu-efsa/
Vydáno: 1. 2. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/konference_Bulharsko-300x94.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/konference_Bulharsko-768x240.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/konference_Bulharsko.jpg 1098w" alt="" width="1024" height="320" class="wp-image-51435" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Dne 16. května 2024 se pod heslem „Věda. Odpovědnost. Bezpečnost.“ bude konat již 16. Vědecká konference bulharského koordinačního místa úřadu EFSA (Bulgarian Focal Point of EFSA). Konference se bude konat v hotelu „Grand Hotel Sofia“ od 9:30 do 17:00 hodin, slavnostní zahájení se uskuteční v hale Triaditsa (Grand Hotel Sofia, Gurko str. 1, Sofie 1000, BU). Na přípravě konference se podílí rovněž bulharské Centrum pro hodnocení rizik potravinového řetězce.
Program konference bude zveřejněn na webových stránkách bulharského koordinačního místa pod následujícím odkazem: https://focalp ...
https://bezpecnostpotravin.cz/co-je-dulezite-pri-priprave-fondue-a-raclette/
Vydáno: 1. 2. 2024
Autor: Bundesinstitut für Risikobewertung
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/shutterstock_maso-na-prkenku-orez-300x158.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/shutterstock_maso-na-prkenku-orez-768x405.jpg 768w" alt="" width="943" height="497" class="wp-image-51420" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Pokrmy raclette nebo fondue z masa, sýra nebo zeleniny jsou oblíbené zejména v zimě. Nejen že příjemně zahřejí zevnitř, ale jsou i skvělou příležitostí, jak se setkat s přáteli. Mohou však skrývat i nebezpečí. Během přípravy a úpravy surovin se totiž mohou patogeny potenciálně přítomné v syrovém mase přenést na potraviny, které se konzumují bez dalšího ohřevu – například pokud jsou ingredience na stejném talíři nebo přijdou do kontaktu se stejným příborem. Při manipulaci se syrovými potravinami živočišného původu v kuchyni a u jídelního stolu je proto třeba dbát na správnou kuchyňskou hygienu. „Důsledným od ...