Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/ptaci-chripka-agentury-eu-sleduji-mutace-viru-a-analyzuji-strategie-reakce/
Vydáno: 30. 1. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/kravy_farmar_orez-300x165.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/kravy_farmar_orez-768x423.jpg 768w" alt="" width="909" height="501" class="wp-image-75244" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Dne 29. ledna 2025 zveřejnil Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) spolu s Evropským střediskem pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) vědecké stanovisko s názvem „Připravenost, prevence a kontrola související se zoonotickou ptačí chřipkou“ a meziagenturní zprávu „Koordinované One Health šetření a řízení ohnisek u lidí a zvířat způsobených zoonotickými viry ptačí chřipky“. Hodnocení je doprovázeno společnou tiskovou zprávou EFSA a ECDC s názvem „Ptačí chřipka: agentury EU sledují mutace viru a analyzují strategie reakce“, která je k dispozici v angličtině, francouzštině, němčině, italštině a šp ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vk-efsa-k-navrhu-vedeckeho-stanoviska-k-novemu-vyvoji-v-oblasti-biotechnologii-aplikovanych-na-zvirata/
Vydáno: 30. 1. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/budova-EFSA_s-logem-300x169.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/budova-EFSA_s-logem-768x432.jpg 768w" alt="" width="896" height="504" class="wp-image-71154" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Veřejná konzultace EFSA k návrhu vědeckého stanoviska k novému vývoji v oblasti biotechnologií aplikovaných na zvířata: posouzení přiměřenosti a dostatečnosti současných pokynů EFSA pro posuzování rizik u zvířat
Konečný termín pro podávání připomínek a komentářů je 19. březen 2025.
Oddělení pro inovace v oblasti výživy a potravin zahájilo veřejnou konzultaci o novém vývoji v oblasti biotechnologií aplikovaných na zvířata: posouzení přiměřenosti a dostatečnosti současných pokynů EFSA pro hodnocení rizik u zvířat.
Zúčastněné strany se vyzývají, aby předložily své připomínky do uvedené lhůty. Při př ...
https://bezpecnostpotravin.cz/13-letni-akademie-bfr-pro-hodnoceni-a-komunikaci-rizik/
Vydáno: 30. 1. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/01/13.BfR-Summer-Academy-2025-300x201.jpg 300w" alt="" width="579" height="388" class="wp-image-75229" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 600px;" loading="lazy" decoding="async" />
S potěšením Vám oznamujeme, že registrace na 13. letní akademii BfR pro hodnocení rizik a komunikaci o rizicích v oblasti bezpečnosti potravin je nyní otevřena!
Kurz je určen pro pracovníky veřejných organizací zabývajících se bezpečností potravin a krmiv, kteří již mají zkušenosti s analýzou hodnocení rizik. Účastníci získají hlubší znalosti v oblasti analýzy hodnocení rizik a v oblasti opatření pro komunikaci o rizicích. Kurz povedou vysoce kvalifikovaní a zkušení vědci z německého Spolkového institutu pro hodnocení rizik (BfR) nebo partneři s hlubokými a dlouholetými zkušenostmi v oblasti hodnocení chemických nebo mikrobiálních rizik a komunikace o rizicích. Proto je tato letní akademie BfR ...