Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/kataralni-horecka-ovci-aktualni-informace-k-9-9-2024/
Vydáno: 5. 11. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_jedna_lista-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_jedna_lista-768x441.jpg 768w" alt="" width="785" height="451" class="wp-image-71257" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Aktuality k nákazové situaci
5. 11. 2024V uplynulém týdnu přibylo v České republice celkem deset nových ohnisek katarální horečky ovcí (pět z nich v Ústeckém, dvě v Karlovarském a po jednom ve Středočeském, Jihočeském a Libereckém kraji). V nových ohniscích se nachází zhruba 4 100 zvířat, z toho 2 700 kusů skotu a 1 400 ovcí. Na všech hospodářstvích byla přijata opatření s cílem zabránit šíření nákazy. V České republice je aktuálně 77 ohnisek katarální horečky ovcí. V nich se nachází více než 13 000 zvířat.
29. 10. 2024Státní veterinární správa (SVS) reaguje na vývoj nákazové situac ...
https://bezpecnostpotravin.cz/prakticke-skoleni-pro-zemedelce-a-veterinarni-lekare-v-cr-nova-opatreni-v-boji-proti-amr/
Vydáno: 5. 11. 2024
Autor: AMRFV Training
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Trainining_HADEA-300x147.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Trainining_HADEA-768x377.jpg 768w" alt="" width="823" height="404" class="wp-image-72478" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
S podporou Evropské komise bylo připraveno praktické školení v oblasti antimikrobiální rezistence určené zemědělcům a veterinárním lékařům, kteří pracují se zvířaty určenými k produkci potravin.
Školení by mělo vést k lepší informovanosti zemědělců a veterinárních lékařů pracujících se zvířaty určenými k produkci potravin o nejnovějším právním rámci a jejich povinnostech týkajících se předepisování a používání antimikrobiálních látek.
Praktické školení bude zahrnovat plenární zasedání s prezentacemi o legislativních novinkách zaměřenými na zemědělce a veterinární lékaře, diskusní pracovní skupiny zaměřené na konkrétní druhy, sdíle ...
https://bezpecnostpotravin.cz/odborny-kurz-prakticke-vyuziti-ai-v-potravinarstvi/
Vydáno: 5. 11. 2024
Autor: Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/inovace_potraviny_orez-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/inovace_potraviny_orez-768x426.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/inovace_potraviny_orez-1536x852.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/inovace_potraviny_orez-2048x1136.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="568" class="wp-image-46226" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Kurz „Praktické využití AI v potravinářství“ vás naučí, jak generativní umělou inteligenci využít k zjednodušení každodenní práce v potravinářském průmyslu. Seznámíte se s nástroji, které vám pomohou zvýšit efektivitu a kreativitu, a získáte přehled o legislativních změnách, které mohou ovlivnit budoucí využití AI.
KDY: 21.11.2024, 09:30-14:30Místo konání: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00, Praha 10Přednášející: Magdaléna Hrubá ...