Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-webinar-u-prilezitosti-svetoveho-dne-bezpecnosti-potravin-2024/
Vydáno: 16. 5. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista-300x209.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista-768x535.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista.jpg 1075w" alt="" width="1024" height="713" class="wp-image-53551" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na webináři při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který se letos koná pod heslem „Bezpečnost potravin: připravme se na nečekané“.
Webinář, který se bude konat dne 7. června 2024, společně připravují národní koordinační místa pro vědeckou a technickou spolupráci s EFSA (EFSA Focal Point) v České republice a ve Slovenské republice.
Cílem webináře je, při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který byl ustanovený Organizací pro potraviny a zemědělství (FAO) a Světovou zdravotnickou ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-seminar-uspora-spotreby-energie-pri-peceni-chleba/
Vydáno: 16. 5. 2024
Autor: VŠCHT
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/chleb_peceni_lista_m-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/chleb_peceni_lista_m-768x425.jpg 768w" alt="" width="919" height="508" class="wp-image-53534" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Zjistěte, jak technologie a umělá inteligence mohou pomoci pekařskému průmyslu ve snižování spotřeby energie. Zveme Vás na seminář, který se bude konat dne 21. 5. 2024 v budově Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, Technická 5.
Výzkum je prováděn v rámci projektu č. QL24010110 s názvem „Úspora spotřeby energie při pečení chleba pomocí optimalizace teplotního režimu s využitím numerických modelů, korelací a umělé inteligence“, který je finančně podpořen z „Programu na podporu aplikovaného výzkumu na období 2024–2032, ZEMĚ II“.
Kdy: 21. 05. 2024, 13:00-16:00 hodinKde: posluchárna BIII, budova B, VŠCHT Praha, Technická 3, 166 28 Praha 6-Dejvice
Progr ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kontroly-stravovacich-zarizeni-na-uzemi-hlavniho-mesta-prahy-v-dubnu-2024/
Vydáno: 16. 5. 2024
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/provozni-hygiena_duben-2024_lista-300x168.jpg 300w" alt="" width="768" height="431" class="wp-image-53508" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: HSHMP
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”), zaměstnanci odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání (HV a PBU), provedli v období od 1. 4. – 30. 4. 2024 celkem 223 kontrol v provozovnách stravovacích služeb (viz graf č. 1). Za zjištěné nedostatky došlo k uložení 35 finančních sankcí v celkové výši 331 000,- Kč. Ve 3 případech byl vyřešen nedostatek bagatelního charakteru domluvou.
Na základě podnětu se uskutečnilo 17 kontrol, podněty se týkaly převážně nedostatečné provozní hygieny, výskytu hmyzu a nevyhovujících smyslových vlastností pokrmů. Na zdravotní obtíže po požití pokrmu bylo provedeno 23 kontrol. V 10 případech se podnět na zdravotní obtíže ukázal jako oprávněný.V provozovnách stravovacích služe ...