Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
Všechny milovníky medu a včelařství zveme v sobotu 25. května od 10 do 17 hodin do Národního zemědělského muzea Praha na akci JEDU V MEDU!
Chcete se dozvědět něco zajímavého o včelách a vyzkoušet si, co všechno musí včelař umět a znát? Bohatý program věnovaný včelám a divokým opylovačům vám nabídne ukázky živých včel a práce včelařů, výtvarné dílny, promítání, besedy s odborníky, medové kurzy vaření i divadlo pro nejmenší. Chybět nebude ani tradiční medový trh s včelařskými produkty či degustace různých druhů medoviny.
https://bezpecnostpotravin.cz/cinnost-svs-cr-v-oblasti-kontrol-potravin-zivocisneho-puvodu-v-roce-2023/
Vydáno: 15. 5. 2024
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/laborator_vejce_maso_orez_m-300x181.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/laborator_vejce_maso_orez_m-768x463.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/laborator_vejce_maso_orez_m.jpg 1291w" alt="" width="1024" height="618" class="wp-image-53444" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 28. 5. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
„Činnost SVS ČR v oblasti kontrol potravin živočišného původu v roce 2023“
PřednášejícíMVDr. Zuzana SlámováÚstřední veterinární správa SVS, ČR
ABSTRAKT
Úřední kontroly produktů živočišného původu prováděné Státní veterinární správou v roce 2023 byly v souladu s Jednotným ...
https://bezpecnostpotravin.cz/test-anglicke-slaniny-2024/
Vydáno: 14. 5. 2024
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/pixabay-ang.-snidane2-300x195.jpg 300w" alt="" width="605" height="393" class="wp-image-53428" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 800px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: pixabay
Informace spotřebitelské organizace dTest – Pro další z testů uzenin jsme si vybrali anglickou slaninu. Nenápadný výrobek používaný buď jako klasická uzenina, či coby kuchyňská ingredience naší pozornosti dosud unikal. Na jeho kvalitu jsme proto byli náležitě zvědaví. Výsledky zkoušek přinesly nový rekord. Ze 17 vzorků totiž plně vyhovělo pouhých šest. Slanině tak připadl smutný titul nejproblematičtější uzeniny, která našimi testy prošla.
Anglická slanina najde v kuchyni hned několikeré využití. Hodí se při vaření, nebo si ji dát jen tak s pečivem. Na kvalitu slaniny zatím nejsou předepsány žádné přesné požadavky, proto platí, že co výrobce deklaruje na obalu, to musí být dodrženo. Daří se to dodržet a dávají spotřebitelům to, co slibují? Náš test krá ...