Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/ovesne-vlocky-v-jidelnicku-pri-snizovani-nadvahy/
Vydáno: 12. 8. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/oves_ovesne-vlocky_lista-300x156.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/oves_ovesne-vlocky_lista-768x398.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/oves_ovesne-vlocky_lista-1536x797.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/oves_ovesne-vlocky_lista-2048x1062.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="531" class="wp-image-53365" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Společnost pro výživu publikovala článek „Ovesné vločky v jídelníčku při snižování nadváhy“ v časopise „Výživa a potraviny 3/2024“.
AbstraktO tom, že jsou ovesné vločky velmi zdravé a vhodné při hubnutí, dlouhou dobu nikdo nepochyboval. Vysoký obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek při relativně nízkém glykemickém indexu, to vše se zdálo být nutriční výhodou. Ovšem jejich vedoucí živinou jsou sacharidy, které tvoří 70 % z jejich energetické hodnoty. Na tuto skutečnost ...
https://www.horizontevropa.cz/cs/aktuality/yiifnews/2723/verejna-konference-science%7Cbusiness-k-widening%2C-1....
09.08.2024
Příští veřejná konference k Widening organizovaná společností Science|Business se koná 1. října 2024 ve Skopje v Severní Makedonii a jejím hostitelem je Univerzita svatého Cyrila a Metoděje. Akce s názvem „Role jihovýchodní Evropy: Jak udržovat, budovat a propojovat výzkumné a inovační infrastruktury v Evropě?“ vyzdvihne příležitosti k posílení ERA a prozkoumá, jak mohou výzkumní pracovníci a inovátoři nejvíce těžit z výzkumného rámce EU založeného na excelenci a respektu k rozdílům. Bude se diskutovat o udržování, výstavbě a integraci výzkumných infrastruktur (RI) do širšího prostředí RI v EU.
Tato konference představuje fórum pro diskusi o politikách a osvědčených postupech a je výbornou příležitostí pro spolupráci s klíčovými činiteli s rozhodovací pravomocí z výzkumných a inovačních komunit v EU a jihovýchodní Evropě. Jde o jedinečnou platformu pro debatu o budoucnosti evropské spolupráce v těchto oblastech a podporu strategických cílů EU v oblasti rozšíření a integrace.
Více informací včetně programu, přednášejících a registrace ...
https://bezpecnostpotravin.cz/test-bolonskych-omacek-2024/
Vydáno: 9. 8. 2024
Autor: dTest
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/bolonske-spagety_pixabay_zdarma_orez-300x177.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/08/bolonske-spagety_pixabay_zdarma_orez-768x453.jpg 768w" alt="" width="904" height="533" class="wp-image-55477" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: pixabay
Informace spotřebitelské organizace dTest – Nejen při letním cestování oceníme, když se vaří snadno a rychle. Těstoviny s hotovou omáčkou takovému požadavku dokonale vyhovují. S výběrem těstovin jsme již poradili v jiném testu v tomto vydání, teď se podíváme po vhodné boloňské omáčce. Laboratoř pro nás prověřila 11 konzervovaných i chlazených výrobků. Zajímali jsme se o chuť, složení i nežádoucí látky. Zásadní problémy jsme neodhalili, kvalitou se však omáčky liší.
Pro všechny fanoušky rychlého a snadného vaření jsme připravili test boloňských omáček. Celkem jsme se podívali pod víčka 11 sklenic boloňských omáček, konzervovaných i chlazených. V testu js ...