Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/spolecne-stravovani/
Vydáno: 21. 2. 2024
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/pixabay_kavarna-orez-300x151.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/pixabay_kavarna-orez-768x387.jpg 768w" alt="" width="943" height="475" class="wp-image-51831" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: pixabay
Státní dozor v oblasti společného stravování a základní povinnosti PPP
Přehled nejdůležitějších právních předpisů pro oblast společného stravování
Pokrmová vyhláška
Označování alergenů v provozovnách společného stravování
Správná praxe při fritování
Informace k povinnosti provozovatelů přijmout opatření ke snížení obsahu akrylamidu v potravinách
Nakličování semen v provozovnách společného stravování
Prodej lihovin a alkoholických nápojů – zvláštní požadavky
Odpady z provozoven společného stravování
Postupy založené na HACCP v provozovnách s nízkou mírou rizika
Příprava míchaných alkoholických nápojů, infusí, macerátů a likérů v provozovnách společného stravování a jejich případná r ...
https://bezpecnostpotravin.cz/12-letni-akademie-bfr-pro-hodnoceni-a-komunikaci-rizik/
Vydáno: 21. 2. 2024
Autor: KM EFSA
S potěšením Vám oznamujeme, že registrace na 12. letní akademii BfR pro hodnocení rizik a komunikaci o rizicích v oblasti bezpečnosti potravin je nyní otevřena!
Kurz je určen pro pracovníky veřejných organizací zabývajících se bezpečností potravin a krmiv, kteří již mají zkušenosti s analýzou hodnocení rizik. Účastníci získají hlubší znalosti v oblasti analýzy hodnocení rizik a v oblasti opatření pro komunikaci o rizicích. Kurz povedou vysoce kvalifikovaní a zkušení vědci z německého Spolkového institutu pro hodnocení rizik (BfR) nebo partneři s hlubokými a dlouholetými zkušenostmi v oblasti hodnocení chemických nebo mikrobiálních rizik a komunikace o rizicích. Proto je tato letní akademie BfR od profesionálů pro profesionály.
12. letní akademie BfR 2024 se bude konat online. Účast je bezplatná.
Termín konání: 24. až 28. září 2024, v 12:30-15:30 hod.
Přihlášky podávejte do 9. června 2024 on-line prostřednictvím webu BfR, kde také naleznete další informace o akci.
V případě dotazů nebo dalších podrobno ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zprava-evropskych-agentur-zduraznuje-vyznam-snizovani-spotreby-antibiotik/
Vydáno: 21. 2. 2024
Autor: KM EFSA
Antimikrobiální rezistence (AMR) představuje v Evropě i v jiných částech světa významný problém pro veřejné zdraví, představuje vážnou zdravotní a ekonomickou zátěž, rovněž i hrozbu pro zdraví zvířat a produkci potravin živočišného původu. Hlavní příčinou vzniku antimikrobiální rezistence je spotřeba antimikrobiálních látek, a to jak u lidí, tak u zvířat.
Publikovaná zpráva (JIACRA IV) je již čtvrtým společným výstupem tří evropských agentur: Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí – ECDC, Evropského úřadu pro bezpečnost potravin – EFSA a Evropské agentury pro léčivé přípravky – EMA. Zpracována byla na žádost Evropské komise o provedení integrované analýzy spotřeb antimikrobiálních látek a výskytu antimikrobiální rezistence u bakterií pocházejících od lidí a zvířat určených k produkci potravin. Zpráva primárně vychází z dat o spotřebě antimikrobik a AMR posbíraných v letech 2019-2021. Zdraví lidí a zvířat je vzájemně propojeno, proto je tato zpráva založena na přístupu „jedno zdraví“.
Zpráva dále v ...