Rybí maso už není tabu: Spotřeba „na hlavu“ roste
https://bezpecnostpotravin.cz/rybi-maso-uz-neni-tabu-spotreba-na-hlavu-roste/ Vydáno: 17. 7. 2024 Autor: CZ TEST https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/image-1-300x161.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/image-1-768x411.png 768w" alt="" width="941" height="504" class="wp-image-55018" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 840px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Produkce vodních živočichů z farem poprvé překonala úlovky z tradičního rybolovu. Ve své nejnovější zprávě o stavu světového rybolovu to uvádí Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO). Zpráva posiluje naději, že akvakultura může uspokojit rostoucí celosvětovou poptávku po mořských plodech. Celosvětová produkce rybolovu a akvakultury v roce 2022 činila rekordních 223,2 milionu tun. Akvakultura, známá také jako vodní farmaření, je pěstování vodních organismů, jako jsou ryby, korýši, měkkýši a vodní rostliny a řasy v kontrolovaném prostředí. Produkce akvakultury v roce 2022 podle FAO činila rekordních 130,9 milionu tun. Z toho 94,4 milionu tun tvořili vodní živočichové. To ...
