Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/ani-v-zari-se-kontroly-hygieniku-v-prazskych-restauracich-neobesly-bez-negativnich-nalezu/
Vydáno: 23. 10. 2023
Autor: HSHMP
Špína v místech, kde probíhá příprava stravy pro hosty, je nepřijatelná.
Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”) se soustavně a oproti tzv. covidovým letům ve zvýšené míře věnuje státnímu zdravotnímu dozoru v provozovnách poskytujících stravovací služby. Jeho urgentní potřebu ukazují i některé výsledky kontrol za měsíc září 2023. Těch pražští hygienici provedli celkem 211, což je o 53 víc než za stejné období roku předchozího. Letos v září oproti loňsku poklesl o pouhé tři počet udělených finančních sankcí za závažnější zjištěná pochybení: letos v září šlo o 24 sankcí v částce 93 500,- Kč. Třicet kontrol v září hygienici provedli na základě podnětů od veřejnosti. Ty se převážně týkaly nedostatečné provozní hygieny a stavebně technického stavu provozoven stravovacích služeb. Jedenadvacetkrát se hygienici v září na kontrolu vydali kvůli podezření na zdravotní obtíže po požití pokrmu, přičemž šestnáctkrát se podezření ukázalo jako důvodné.
Graf č. 1:
Zdroj dat: HSHMP – časové období: září 2023
Hodnocen ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hygiena-a-technologie-potravin-lii-lenfeldovy-a-hoklovy-dny/
ydáno: 20. 10. 2023
Autor: Veterinární univerzita Brno
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Hygiena-a-technologie-potravin_LII._orez-300x232.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/10/Hygiena-a-technologie-potravin_LII._orez-768x593.jpg 768w" alt="" width="822" height="635" class="wp-image-47098" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" loading="lazy" />
Veterinární univerzita Brno, Fakulta veterinární hygieny a ekologie a Státní veterinární správa ČR pořádají konferenci Hygiena a technologie potravin LII. Lenfeldovy a Höklovy dny.
Termín konference: 25. – 26. 10. 2023, zahájení konference 9:00
Lenfeldovy a Höklovy dny jsou mezinárodní konferencí zaměřenou na zdravotní nezávadnost a kvalitu potravin rostlinného a živočišného původu v celém potravinovém řetězci, včetně oblastí společného stravování. Konference přináší výsledky výzkumné činnosti a také poznatky z aplikace těchto výsledků a potravinového práva v praxi. Představuje příležitost k setkání odbo ...