Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/statni-zdravotni-ustav-hostil-konferenci-jod-24/
Vydáno: 7. 3. 2024
Autor: SZÚ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-7-300x170.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-7-768x435.png 768w" alt="" width="1024" height="580" class="wp-image-52103" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
U příležitosti Dne jódu, který každoročně připadá na 6. března, se ve Státním zdravotním ústavu konala konference Jód 24, kterou zahájila ředitelka SZÚ MUDr. Barbora Macková, MHA. Letos se setkání odborníků zaměřilo na nezastupitelný význam jódu pro zdravý vývoj člověka a s ním související otázky.
Nedostatek jódu se na našem území vyskytoval historicky a ještě před sto lety se na území Čech a Moravy výrazně projevoval výskytem závažných, s tímto deficitem spojených, onemocnění. Proto je dnes, přestože se situace neporovnatelně zlepšila, stále nutné připomínat důležitost tohoto prvku pro naše zdraví.
Proč potřebujeme jód?
Jód je prvek, který přijímáme v potravě a v nápojích, ukládá se ...
https://bezpecnostpotravin.cz/rezidua-veterinarnich-leciv-ve-zviratech-a-potravinach-zustavaji-nizka/
Vydáno: 7. 3. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/shutterstock_kravicky1_orez-300x152.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/shutterstock_kravicky1_orez-768x388.jpg 768w" alt="" width="943" height="477" class="wp-image-43946" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) předložil zprávu za rok 2022 o výsledcích sledování reziduí veterinárních léčivých přípravků a jiných látek v živých zvířatech a živočišných produktech.
Zpráva se zabývá různými skupinami látek, včetně hormonů, antibakteriálních látek, kontaminantů životního prostředí, zakázaných látek a dalších veterinárních léčiv. Výroční zpráva úřadu EFSA za rok 2022 zahrnuje údaje nahlášené členskými státy EU, Islandem a Norskem.
V roce 2022 činilo procento nevyhovujících vzorků 0,18 %, což je srovnatelné s předchozími 13 roky, kdy se nevyhovující vzorky pohybovaly v rozmezí od 0,17 % do 0,37 %. Za rok 20 ...
https://bezpecnostpotravin.cz/konference-skolni-stravovani-2024/
Vydáno: 7. 3. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-300x212.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-768x542.png 768w" alt="" width="800" height="565" class="wp-image-52079" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Motto konference „Spokojený strávník, náš cíl“
Pořadatel:Společnost pro výživu, z.s.organizačně zajišťujevýživaservis s.r.o.
Pod záštitou MŠMT
Partnerem konference je AG Foods
Termín akce:14. května a 15. května 2024
Místo konání:PardubiceKonferenční sál Domu techniky PardubiceNáměstí Republiky 2686,https://dtpce.cz/o-nas/
Tematické okruhy:
Školní stravování očima řídících institucí a škol
Aktuálně k systému společného stravování
Prakticky i teoreticky v kuchyni
Dětská výživa v souvislostech
Moderátoři:MUDr. Petr Tláskal, CSc., Mgr. Jana Bradová
Ubytování:Varianta 1)Hotel LABE, Masarykovo nám. 2633, Pardubice, kde máme rezervované pokoje. Tento hotel nemá vlastní parkoviště, je nutné park ...