Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/parmska-letni-skola-2023/
Vydáno: 21. 6. 2023
Autor: KM EFSA
EFSA a Škola pokročilých studií potravin a výživy při Parmské univerzitě, ve spolupráci s Katolickou universitou Sacro Cuore v Piacenze, pořádají další ročník letní školy otevřené mladým vědcům z celého světa.
Letošní ročník se uskuteční on-line ve dnech 26. – 28. září 2023.
Obecným cílem školy je účastníkům poskytnout příležitost učit se od nejlepších expertů na využívání přístupu hodnocení rizika/prospěšnosti v oblastech bezpečnosti potravin a výživy. A to jak formou teorie, tak i praktických procvičování na případových studiích a komunikace výsledků studií hodnocení rizika/prospěšnosti.
Cílem Letní školy v Parmě 2023 je nabídnout začínajícím odborníkům příležitost učit se od odborníků v oblasti potravinářských inovací se zvláštním důrazem na legislativní rámec EU, udržitelné potravinové systémy, alternativní bílkoviny a vnímání inovativních potravin spotřebiteli.
Vzhledem ke komplexní povaze těchto témat a jejich vzájemné provázanosti budou využity multidisciplinární přístupy a přístupy zahrnující více zúčastněných stran. Témata letní školy ...
https://bezpecnostpotravin.cz/francouzsky-urad-anses-podporuje-zlepseni-informovanosti-spotrebitelu-o-rostlinnych-doplncich-stravy/
ydáno: 20. 6. 2023
Autor: ANSES
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/doplnek-stravy_byliny_orez-300x180.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/doplnek-stravy_byliny_orez-768x462.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/doplnek-stravy_byliny_orez-1536x924.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/doplnek-stravy_byliny_orez-2048x1232.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="616" class="wp-image-42758" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Velké množství doplňků stravy obsahuje rostliny, zejména léčivé, které mohou představovat zdravotní riziko kvůli možným interakcím s léčivy nebo zdravotním kontraindikacím. Spotřebitelé však nemusí být o těchto rizicích informováni. Aby se těmto nežádoucím účinkům předešlo, zveřejnil úřad ANSES své stanovisko a poskytl zdravotnickým pracovníkům nástroj, který jim pomůže lépe informovat své pacienty o 118 léčivých rostlinách používaných v doplňcích ...
https://bezpecnostpotravin.cz/veda-pro-zemi-prihlaste-svou-absolventskou-praci-do-souteze/
Vydáno: 20. 6. 2023
Autor: NZM, ČAZV
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/Veda-pro-zemi-2023_orez-300x169.jpg 300w" alt="" width="820" class="wp-image-42705" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" />
Napsali jste bakalářku, diplomku nebo doktorskou práci na téma související se zemědělstvím? Chtěli byste výsledky své vědecké práce publikovat pod hlavičkou muzea v odborném časopise? Pak ji přihlaste do soutěže Věda pro zemi.
Národní zemědělské muzeum ve spolupráci s Českou akademií zemědělských věd vyhlásilo VIII. ročník vědecké soutěže Věda pro zemi o nejlepší bakalářskou, diplomovou či doktorskou práci na téma související se zemědělstvím. Kromě již tradičních témat je letošní ročník věnován také tématům Proso a další běžné i netradiční obiloviny. Téma koresponduje s Mezinárodním rokem prosa, který byl OSN vyhlášen pro rok 2023.
Absolventské práce lze zasílat do 31. srpna 2023.
Více informací ...