27. únor 2025
27
únor

Školení k integrované produkci zeleniny, víceletých produkčních plodin, jahodníku a brambor

https://bezpecnostpotravin.cz/skoleni-k-integrovane-produkci-zeleniny-viceletych-produkcnich-plodin-jahodniku-a-brambor/ Vydáno: 27. 2. 2025 Autor: ZUČM https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/registrace-na-skoleni-300x128.jpg 300w" alt="" width="732" height="313" class="wp-image-76698" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" /> Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský ve spolupráci se Zelinářskou unií Čech a Moravy z. s. zvou na ŠKOLENÍ K INTEGROVANÉ PRODUKCI ZELENINY, víceletých produkčních plodin, jahodníku a brambor pro členy Svazu pro IPZ, žadatele AEKO a pěstitele zeleniny, víceletých produkčních plodin, jahodníku a brambor za účelem rozšíření znalostí o systému integrované produkce podle nařízení vlády č. 80/2023 Sb. o stanovení podmínek provádění agroenvironmentálně – klimatických opatření, ve znění pozdějších předpisů.  Datum a čas školení: 20. března 2025 od 12:30 hodMísto konání:  Konferenční sál Kulturního domu ve Větrném Jeníkově, Větrný Jeníkov 198GPS souřadnice: 49 ...

26. únor 2025
26
únor

Invahub.cz – nové centrum informací o vetřelcích v naší přírodě. Pátrat může i veřejnost

https://bezpecnostpotravin.cz/invahub-cz-nove-centrum-informaci-o-vetrelcich-v-nasi-prirode-patrat-muze-i-verejnost/ Vydáno: 26. 2. 2025 Autor: CARC https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Invahub-300x161.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/02/Invahub-768x411.jpg 768w" alt="" width="871" height="466" class="wp-image-76681" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: var(--gov-color-brown); contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" /> Sledujte výskyt nepůvodních škůdců ve svém okolí. Představují obrovské riziko nejen pro zemědělství, lesnictví a zahradničení, ale i obrovskou zátěž pro krajinu. Jejich škody mají často významné socio-ekonomické dopady. V posledních letech množství zavlečených či přesídlených organismů stoupá a přesná lokalizace je klíčová pro jakákoliv opatření. Nový web Invahub představuje díky spolupráci s řadou organizací centrální databázi nepůvodních organismů, ve které si každý zájemce může v mapách i databázích vyhledat aktuální informace o jejich výskytu podle různých kritérií. Zapojit se může i veřejnost. Invah ...

26. únor 2025
26
únor

Zaměstnanci školních jídelen z Prahy 3 na školení hygienických požadavků zařízení společného stravování

https://bezpecnostpotravin.cz/zamestnanci-skolnich-jidelen-z-prahy-3-na-skoleni-hygienickych-pozadavku-zarizeni-spolecneho-stravovani/ Vydáno: 26. 2. 2025 Autor: HSHMP https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/HSHMP_logo_lista-300x90.jpg 300w" alt="" width="609" height="183" class="wp-image-72265" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" /> Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”) přikládá, kromě vlastní dozorové činnosti, velkou důležitost také oblasti vzdělávání a osvěty. V rámci edukační činnosti se proto 13. února letošního roku uskutečnilo jedno z dalších, pravidelně se opakujících školení pro personál školních jídelen. Tentokrát z městské části Praha 3. K prezentování tématu hygienických požadavků pro zařízení společného stravování konaného v prostorách MČ Prahy 3, HSHMP tentokrát přizvala také spolupracující Státní veterinární správu (SVS). Školení se zúčastnilo přibližně 60 účastníků. Jde o součást vzdělávacích aktivit zaměřených na zvyšování úrovně znalostí správné hygienické praxe ...