Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/akademie-kvality-jak-jsme-testovali-medy/
Vydáno: 20. 5. 2025
Autor: Akademie kvality, SZIF
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/Akademie-kvality_med-300x127.jpg 300w" alt="" width="628" height="266" class="wp-image-83729" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Med je jednou z nejstarších přírodních sladkých látek využívaných člověkem. Historické prameny dokládají, že sběr medu probíhal již v době kamenné, jak naznačují malby v jeskyních v oblasti Španělska datované do období kolem 8 000 let př. n. l. Ve starověkých civilizacích, jako byly Egypt, Řecko a Řím, měl med nejen výživovou, ale i léčivou a náboženskou funkci. Med vzniká přeměnou nektaru (sladká šťáva vylučovaná rostlinami) nebo medovice (sladká šťáva vylučovaná tzv. producenty medovice) v úlu za pomoci velkého množství včel. V našich podmínkách jsou hlavními zdroji nektaru ovocné stromy, řepka, lípa, akát, pohanka či slunečnice. Producentů medovice je popsána celá řada, většina z nich se vyskytuje na určitém d ...
https://bezpecnostpotravin.cz/stanoveni-nebezpecneho-vyrobku-elfliq-nic-salts-50-mg-ml-30-ml-6-prichuti-na-predni-strane-s-vyobrazenou-lahvickou/
Vydáno: 20. 5. 2025
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/e-cigarety_napln_orez-300x137.jpg 300w" alt="" width="606" height="277" class="wp-image-83712" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: HSHMP
Parametry: objem e-liquidu: 30 ml, koncentrace nikotinu: 50 mg/ml, země původu: Čína
Popis výrobku:
Náhradní náplň elektronické cigarety v jednotkovém balení – papírové krabičce v barevných variantách dle příchutí s originálním popisem v anglickém jazyce.
Na přední straně krabičky – ELFLIQ NIC SALTS, POWERED BY ELFBAR, vyobrazená lahvička s textem ELFLIQ NIC SALTS a názvem příchutě, dále na krabičce uvedeno 50 mg/mL, 30 mL, 50/50 a zdravotní varování This product contains nicotine. Nicotine is an addictive chemical.
Na zadní straně krabičky – KEEP OUT OF REACH OF CHILDREN. This product is intended for adult smokers only. This product is ...
https://bezpecnostpotravin.cz/nejsladsi-den-v-muzeu-jedu-v-medu/
Vydáno: 20. 5. 2025
Autor: NZM Praha
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/Jedu-v-medu_2025-300x118.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/05/Jedu-v-medu_2025-768x301.jpg 768w" alt="" width="823" height="323" class="wp-image-83699" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Prožijte nejsladší den, jaký jsme pro vás v Národním zemědělském muzeu (NZM) přichystali. Čeká vás bohatý program zaměřený na všechno kolem včel a včelích produktů.
Chcete se dozvědět něco zajímavého o včelách a vyzkoušet si, co všechno musí včelař umět a znát? Nabídneme vám ukázky živých včel a práce včelařů, hmyzí svět s kostičkami LEGO i voňavé medové dílny. Děti si můžou zkusit uvařit jarní dobroty. Chybět nebude ani tradiční medový trh s včelařskými produkty.
PROGRAM:
MEDOVÁ SNÍDANĚ10:00–11:30Zveme vás na voňavou medovou snídani pod širým nebem na našem muzejním dvoře. Na co se můžete těšit? Ochutnáte laho ...