Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://www.tacr.cz/seminar-vyuziti-open-source-ve-verejne-sprave-jde-to-pojdte-nam-s-tim-pomoci/
Zveme Vás na seminář, který pořádá Technologická agentura České republiky dne 20. 12. 2022 od 10:00 do 12:00 hod. on-line formou (pro akreditované účastníky na místě) s názvem Využití open source ve veřejné správě. Jde to! Pojďte nám s tím pomoci.
Seminář povede ředitel kanceláře TA ČR Martin Bunček a jeho obsahem bude:
Krátké představení Programu BETA2, v jehož rámci se řeší výzkumné potřeby resortů. Ukázka výsledků jedné z potřeb, kterou byl vývoj software pod open source licencí, jenž byl realizován pilotním projektem. Vývojáři představí výstup tohoto projektu (open source zdrojový kód), který je v praxi nasazován, a ukážou, jak se konkrétně využívá.
Konkrétní softwarová řešení v rámci eGovernment realizovaná v rámci Programu BETA2. Jejich využití ostatními subjekty veřejné a státní správy. Mají být tato řešení vůbec dostupná (např. v pilotní státním uložišti open source a co by se mohlo v této oblasti změnit)?
Závěrečná diskuse nad záměrem projektu. Zde zodpovíme otázky jako: Má se stát takovou cestou vydat? Za jakých ...
https://www.cz-test.cz/clanek/nadeje-pro-pacienty-s-poruchou-polykani-revolucni-formy-na-jidlo
07.12.2022 Jana Čiháková
Pacientům s poruchami polykání mohou nemocnice servírovat pokrmy z forem ve tvaru běžného jídla. Bude dostatečně jemné, aby se jim v ústech rozplynulo, ale chuťově stejné jako běžná strava a na pohled lepší než rozmixovaná kaše. Na dnešní tiskové konferenci to dnes řekli zástupci Všeobecné fakultní nemocnice (VFN).
VFN nový způsob vyzkoušela a připravila i kuchařku pro další zařízení, která se starají například o neurologické pacienty, s nádory hlavy či krku nebo osoby po cévní mozkové příhodě. Odhadem jsou jich v Česku desítky tisíc.
Podle dietologa VFN Františka Nováka často jedli málo a dříve končili na nitrožilní výživě. "Problém byl hlavně s konzistencí jídla. Pacienti s poruchami polykání nemohou konzumovat běžnou pevnou ani tekutou stravu, kterou snadno vdechnou," vysvětlila vedoucí nutričních terapeutů VFN Lucie Růžičková. Zásadní podle ní je i to, že je jídlo na pohled lákavé a podobné běžnému. Dříve šlo většinou o různé kaše. "Ať se rozmixuje, co se rozmixuje, tak se vždy docílí nevábné šedé barvy," dodala.
DESÍTKY DENNĚ
V nemocnici potřebu ...
https://www.bezpecnostpotravin.cz/ukzuz-dovoz-ze-tretich-zemi.aspx
ÚKZÚZ nově provádí i kontrolu produktů ekologického zemědělství původem ze třetích zemí.
Nově ÚKZÚZ provádí v rámci dovozu i kontrolu produktů ekologického zemědělství původem ze třetích zemí. Tato kompetence vyplývá ze zákona o ekologickém zemědělství č. 242/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů. ÚKZÚZ je tedy společně se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí a Státní veterinární správou úředním orgánem, který tyto kontroly zajišťuje při dovozu rostlin a některých rostlinných produktů.
Jedním z rizik světového obchodu je i rozšiřování nových druhů, které v místě zavlečení mohou způsobit značné ekologické nebo ekonomické škody. Takových příkladů známe z minulosti desítky a setkáváme se s mnoha případy i na území České republiky. Významnou činností Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (dále “ÚKZÚZ”) je ochrana území před zavlékáním a rozšiřováním regulovaných škodlivých organismů, ale samozřejmě také organismů, které nejsou zařazeny do regulací EU. Na úseku dovozu rostlinných komodit tuto činnost zajišťuje Odbor dovozu a vývozu, který se zamě ...